Arbeidsovereenkomst Stukloon

Contract voor productieafhankelijk werk volgens stukloonnorm

 15,00 excl. btw

Tijdelijk contract waarbij het loon wordt bepaald op basis van stukloon. Het loon is dus afhankelijk van de productie van de werknemer. Een arbeidsovereenkomst stukloon luistert nauw, dus is het belangrijk dat je een goed model gebruikt.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Arbeidsovereenkomst stukloon voorbeeld

Model arbeidscontract op stukloonbasis. Deze arbeidsovereenkomst regelt de juridische randvoorwaarden. Je moet zelf zorgen dat met de minimale stukloonvergoeding het haalbaar is om het minimumloon te verdienen. In dit modelcontract zijn bepalingen opgenomen voor de berekening van vakantiedagen en vakantiegeld die geheel voldoen aan de wet. Stukloon voor bepaalde tijd wordt veel gebruikt in de agrarische sector.

Wat moet je zelf invullen

Je kunt het contract snel en eenvoudig aanpassen aan jouw situatie. Je moet natuurlijk de gegevens van de werknemer en jouw bedrijfsgegevens opnemen. Belangrijk is de omschrijving van de functie. Ook vermeld je de periode waarop het contract betrekking heeft. Het is een tijdelijk contract, dus voor bijv. 6 maanden of een jaar. Houd rekening met bepalingen over opeenvolgende tijdelijke contracten, anders loop je het risico dat een werknemer ineens een arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd heeft.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Aard van de functie;
  • Hoogte van het stukloon;
  • Berekening van het loon;
  • Frequentie van uitbetaling;
  • Vakantiegeld;
  • Vakantiedagen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Stukloon komt in Nederland relatief veel voor in de land- en tuinbouw, maar ook in de horeca. Bij stukloon is de beloning afhankelijk van de productie. Hoe meer men produceert hoe meer men verdient. Denk bijvoorbeeld aan bollen pellen, asperges steken of hotelkamers schoonmaken.

Door het stukloon kunnen snelle en ervaren werknemers meer verdienen dan normaal. Wettelijk moet je er wel voor zorgen dat iemand bij een normale productie het minimumloon kan of zal verdienen. Deze arbeidsovereenkomst stukloon voorziet daarin.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Arbeidsovereenkomst Stukloon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...