Barterovereenkomst

 14,95

Barterovereenkomst waarbij partijen producten of diensten ruilen zonder betaling. Barterdeals moet je goed vastleggen, zodat het duidelijk is voor de fiscus en de boekhouding. Dit is een raamovereenkomst, waarmee je de concrete ruil kan regelen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Voorbeeld barterovereenkomst

Dit is een barterovereenkomst waarin de algemene afspraak tussen twee organisaties wordt vastgelegd. Bij bartering spreek je af dat je ruilt van producten of diensten. Je hoeft niet te betalen in geld, maar in producten. Voordeel is dat je kan ruilen tegen kostprijs in plaats van tegen consumentenprijzen.

Wat moet je zelf invullen

Dit is een raamovereenkomst, waarmee jullie de afspraken vastleggen. De concrete ruil van producten of diensten moet per afzonderlijke overeenkomst worden vastgelegd. Die hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar daarin regel je de ruilverhouding. Dus bijvoorbeeld drie broden staat gelijk aan één worst.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Berekening van waarde van producten/diensten is zonder kortingen;
  • Aanspreekpunt voor de concretisering;

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een barterovereenkomst is een vorm van ruilhandel. Bijvoorbeeld een overeenkomst waarbij partijen advertentieruimte ruilen. De waarde van de te ruilen producten of diensten moet ongeveer gelijk zijn zodat de ruil met gesloten beurzen kan plaatsvinden. Let wel op, de fiscus vindt dit ook een vorm van verkoop. Dat wil zeggen dat je BTW moet berekenen en dat je de transactie goed in je boekhouding moet verwerken.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Barterovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...