Bezwaarschrift tegen Overheidsbesluit

0,00

Gratis model bezwaarschrift. Een overheidsorgaan, gemeente, provincie heeft een besluit genomen. Jij bent het hier niet mee eens en maakt bezwaar. Dat moet je schriftelijk doen en daarvoor is dit gratis model.

Slim en snel geregeld.

Gratis Bezwaarschrift tegen Overheidsbesluit. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Bezwaarschrift

overeenkomst ontbindenEen overheidsorgaan neemt een besluit waardoor jij in jouw belang bent getroffen. Je bent het niet eens met het door de overheid genomen besluit. Dat besluit kan van alles zijn, een besluit dat jou direct aangaat of indirect. De gemeente geeft een vergunning aan je buren om iets te bouwen, of juist niet. Het kan klein en groot zijn. Dus van de kapvergunning van een boom tot een windmolenpark.
Je maakt bezwaar tegen dit besluit, dat doe je schriftelijk met een bezwaarschrift.

Wat vul je zelf in bij dit bezwaarschrift

Je moet zelf de gegevens over het besluit invullen. Dus zo concreet mogelijk geef je op waar en wanneer dat besluit werd genomen. Dan geef je de reden van jouw bezwaar. Bij een bezwaarschrift hoef je geen juridische bezwaren op te werpen. Je vraagt om een nieuwe inhoudelijke beoordeling. Je kan dus ook alle inhoudelijke bezwaren opwerpen.
Het adres waar je het bezwaar moet indienen moet je goed uitzoeken. Dat moet immers bij hetzelfde overheidsorgaan zijn als waar het besluit werd genomen. Als het een schriftelijk besluit was, kan je een adres daarop vinden. Het kan natuurlijk ook een besluit zijn dat jij nooit persoonlijk hebt ontvangen. In principe kan je nog inspreken om je bezwaar toe te lichten.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • gegevens besluit;
  • rechtmatigheid bezwaar;
  • gronden bezwaar;
  • verzoek te worden gehoord.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Binnen zes weken na een besluit van een gemeente, provincie of ander overheidsorgaan kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen. Een bezwaarschrift is een formele brief. Deze moet je indienen bij dezelfde instantie die eerder het besluit heeft genomen. Het kan gaan om een besluit dat zich rechtstreeks tot jou richtte. Je kan je ook voorstellen dat jij wel belanghebbende bent, maar niet de direct betrokkene. Een voorbeeld is dat de buren een vergunning kregen voor het bouwen van een dakterras. Daar kan jij ook bezwaar tegen maken. Je bent namelijk wel belanghebbende, ook al is het besluit niet in jouw dossier genomen.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Bezwaarschrift tegen Overheidsbesluit” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...