Brief aan Bank verwijderen BKR-vermelding

1,95

Verzoek aan een bank of kredietinstelling om een BKR melding te wijzigen of ongedaan te maken. Je staat onjuist vermeld bij het BKR, daardoor krijg je geen krediet of het belemmert je op een andere manier. Je vraagt wijziging of doorhaling van de melding.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Wijzigen BKR vermelding

Je hebt bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel jouw gegevens opgevraagd. Daaruit blijkt dat een bank of een andere kredietinstelling een onjuiste melding over jou heeft gedaan, die niet juist is. Jij bent het niet eens met die melding. Je hebt geen onbetaalde schuld of je hebt een andere afspraak. Jij kan niet zelf de vermelding wijzigen. Alleen de bank of kredietinstelling kan een BKR vermelding wijzigen of ongedaan maken. Je verzoekt de bank om hieraan mee te werken.

Wat je zelf moet opnemen in deze brief

De gegevens van de bank, een korte uitleg over welke vermelding het gaat, een uitleg waarom die in jouw ogen onjuist is.

Samenvatting

 • verzoek tot wijziging;
 • beschrijving krediet;
 • uitleg reden;
 • termijn waarbinnen je antwoord wilt en aankondiging verdere stappen.
 • Context

  Alle kredieten boven de € 250,– staan geregistreerd bij het BKR. Bij problemen met betalingen kunnen banken een melding doen in een centraal register. Andere banken en kredietverleners kijken in dat register. Staat iemand erin vermeld dan verlenen zij geen nieuwe kredieten. Sta je dus geregistreerd bij het BKR dan is het heel lastig om nog ergens geld te lenen of op krediet te kopen. Dat geldt ook voor het afnemen van creditcards, of het kopen van een huis. Onjuiste vermeldingen komen regelmatig voor. Vaak zijn de meldingen automatisch aangemaakt.
  Alleen de partij die de melding heeft gedaan kan deze weer doorhalen. Als je er niet uit komt dan kan je een beroep doen op de geschillencommissie bij het BKR

  Doelgroep

  Particulier, Zakelijk

  Thema

  Consumentenzaken, Financieel

  Bestand

  Word-document

  Soort

  Brief

  Taal / Language

  Nederlands

  Aantal

  1 pagina

  Reviews

  Reviews

  Er zijn nog geen reviews.

  Wees de eerste om “Brief aan Bank verwijderen BKR-vermelding” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Vaak samen gekocht met...