Brief aan ex-partner Herhaald Verzoek tot Betaling Achterstallige Alimentatie

0,00

Gratis voorbeeldbrief. Na een eerdere brief waarin verzocht werd de hele alimentatie te betalen heeft je ex weer niet betaald. In deze brief een laatste verzoek om te betalen. Deze brief is minder vriendelijk en kondigt ook juridische vervolgstappen aan.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief aan ex-partner Herhaald Verzoek tot Betaling Achterstallige Alimentatie. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Herhaald verzoek achterstallige alimentatie

voogdijJe hebt al eerder een brief gestuurd dat je wilde dat je ex alsnog de (juiste) alimentatie betaalt. Na die eerdere brief is er nog steeds niet betaald, of is er te weinig betaald. Met deze brief doe je een laatste verzoek om te betalen. Je kondigt ook aan dat je de zaak uit handen zal geven aan het LBIO.
In de brief geef je nog een laatste mogelijkheid om te betalen binnen 4 dagen. Binnen die 4 dagen wil je het geld op je rekening hebben.

Wat je zelf moet opnemen in de brief

Natuurlijk jouw gegevens en die van je ex. De verwijzing naar de bron van de alimentatie (meestal een vonnis of convenant). Daarnaast de berekening waarom er te weinig is betaald.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • nogmaals berekening hoogte vordering;
  • betaaltermijn;
  • aankondiging uit handen geven.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Er zijn verschillende mogelijkheden waarom je deze brief zou gebruiken.
1. Je ex betaalt helemaal geen alimentatie terwijl dat wel bepaald is in het echtscheidingsvonnis.
2. Je ex betaalt (regelmatig) te weinig alimentatie.
In beide gevallen kan je deze brief gebruiken. Voor wat betreft het inschakelen van het LBIO, dat kan niet voor heel oude achterstanden. Daarvoor zul je een incassobureau, jurist of advocaat in moeten schakelen. Die werken net als het LBIO meestal door hun kosten op je ex te verhalen. Dus zijn er voor jou niet zo heel hoge risico’s. Het LBIO werkt alleen voor kinderalimentatie. Heb je een vordering voor partneralimentatie, dan moet je zelf een andere weg kiezen.
In Nederland wordt de alimentatie jaarlijks wettelijk aangepast. Die aanpassing is met een door de minister vastgesteld percentage. Dat percentage is gebaseerd op de inflatie. Ook al is de indexering niet aangekondigd, deze is toch verschuldigd. Dat kan tot vijf jaar terug.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan ex-partner Herhaald Verzoek tot Betaling Achterstallige Alimentatie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...