Brief aan ex-partner Indexering Alimentatie Meerdere Jaren

 0,00

Verzoek tot betaling van achterstallige alimentatie tot maximaal vijf jaar terug. Je legt uit dat de alimentatie al jaren te laag is, omdat er geen indexering is toegepast. Je staat in je recht, maar de toon van de brief blijft vriendelijk.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief aan ex-partner Indexering Alimentatie Meerdere Jaren. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Opeisen alimentatie over meer jaren

Een brief die je stuurt aan je ex-partner. Hierin leg je uit waarom de alimentatie al jaren te laag is, omdat de wettelijke indexering niet is toegepast. Dat kan behoorlijk oplopen. Als er nooit geïndexeerd is moet je namelijk met terugwerkende kracht index op index berekenen. De jaarlijkse indexcijfers kun je hier vinden.

Wat moet je zelf invullen

Je geeft in deze brief een korte berekening van het verschuldigde bedrag en het verzoek dit alsnog te betalen. Er zijn verschillende online tools waar je die berekening kunt maken, zoals op de website van het LBIO.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Uitleg wettelijke grond;
  • Berekening bedrag;
  • Stellen betaaltermijn.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
In Nederland wordt de alimentatie jaarlijks wettelijk aangepast. Die aanpassing is met een door de minister vastgesteld percentage. Dat percentage is gebaseerd op de inflatie. Ook al is de indexering niet aangekondigd, deze is toch verschuldigd. We noemen dat een verhoging van rechtswege. Het doet er niet toe of jij of je ex daar vanaf wisten. Achteraf indexeren kan tot vijf jaar terug.

Dit is een eerste brief. Je vraagt vanaf nu de nieuwe alimentatie. Je vraagt ook alsnog om het bedrag aan achterstallige alimentatie waarop je de afgelopen jaren recht had. Krijg je dat achterstallige bedrag niet? Dan kan je gebruik maken van onze vervolgbrief. Daarna kun je een incassobureau of jurist inschakelen. Onze brief is formeel, maar niet onvriendelijk.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan ex-partner Indexering Alimentatie Meerdere Jaren” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...