Op non-actief gesteld
Je werkgever heeft je op non-actief gesteld. Dat is niet hetzelfde als een schorsing. Bij non-actiefstelling is de reden bijv. dat je een andere baan hebt aangenomen bij een concurrent. Ook bij een naderend faillissement of reorganisatie wordt personeel vaak op non-actief gesteld.
Je stuurt een brief met protest tegen non-actiefstelling, omdat je het niet mee eens bent met dit besluit. Je biedt aan direct weer te komen werken. Dat is belangrijk, daarmee laat je zien dat jij wat jou betreft beschikbaar bent voor arbeid. Je vraagt om doorbetaling van jouw loon. Dat is logisch, jij wilt werken, maar je werkgever maakt dat onmogelijk.
Wat moet je zelf invullen
Vul de naam- en adresgegevens van jezelf en jouw werkgever in. Je moet zelf inhoudelijk aangeven waarom je het hiermee niet eens bent.
Samenvatting
Bevat bepalingen over:
- Protest tegen non actief stellen;
- Aanbod te komen werken;
- Verzoek doorbetaling loon.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Je kunt in onderling overleg bepalen dat je op non-actief gaat. Bijvoorbeeld omdat jij en je werkgever het eens zijn over jouw vertrek. Maar non-actiefstelling kan ook gebeuren zonder dat je het er mee eens bent. In dat geval kun je protesteren. Het is vooral van belang omdat, als je op non-actief staat, je geen recht hebt op vergoeding van onkosten. Het kan ook slecht zijn voor je perspectief op de arbeidsmarkt.
Lees ook ons artikel over de verschillen tussen schorsen en non-actief.
Reviews
Er zijn nog geen reviews.