Brief aan Werknemer Aansprakelijk Stellen Werknemer voor Schade

 1,95

Modelbrief van werkgever aan werknemer. Er is schade ontstaan door opzet of grove schuld onder werktijd. Jij stelt als werkgever, jouw werknemer aansprakelijk. De brief kan nuttig zijn voor een werknemer om zijn verzekering aan te spreken.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Werknemer aansprakelijk stellen

RekenmachineTijdens werktijd is er schade ontstaan. Deze schade is veroorzaakt door een werknemer. Dat kan allerlei vormen van schade zijn, aan de goederen van anderen, aan andere mensen, letselschade of aan spullen van het bedrijf. De schade ontstond door opzet of grove schuld. Dat wil zeggen dat de werknemer wettelijk aansprakelijk is. Nu wil je de werknemer aansprakelijk stellen. Je verzoekt de werknemer de zaak door te sturen naar zijn verzekering. Je wilt overleggen over de afhandeling. Het is niet de bedoeling dat er een conflict ontstaat. Jullie willen graag met elkaar verder. Alleen om een vergoeding van de verzekering van de werknemer te ontvangen moet je hem wel aansprakelijk stellen.

Wat moet je zelf regelen in de brief

Natuurlijk de gegevens van de werknemer. Je moet zelf aangeven hoe de schade is ontstaan, welke schade het betreft.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • aansprakelijkheidstelling;
  • hoogte schade;
  • verzoek betaling;
  • verzoek overleg.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Voor schade ontstaan tijdens werktijd is in het algemeen de werkgever aansprakelijk. Dat is anders als er sprake is van opzet of grove schuld. In dat geval is de werknemer wel zelf aansprakelijk. De meeste mensen hebben hiervoor een verzekering, een zogeheten WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering. Het betreft juridisch gezien een onrechtmatige daad. Werktijd moet je ruim zien in dit verband. Het gaat om alle aan het werk gerelateerde activiteiten. Dus ook tijdens een personeelsfeest of bij het woon/werk verkeer. Je moet de werknemer aansprakelijk stellen, dat is nodig bijvoorbeeld om de verzekering in te kunnen schakelen.

Doelgroep

Zakelijk

Thema

Arbeid, Financieel

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Aansprakelijk Stellen Werknemer voor Schade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
149,95

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...