Brief aan Werknemer Ontslag na Twee Jaar Ziekte

1,95

Na twee jaar ziekte mag de werkgever de werknemer ontslaan. De werkgever vraagt hiervoor een vergunning van het UWV. Heb je die vergunning, dan gebruik je deze brief om het ontslag aan te zeggen. Het is belangrijk om de procedure zorgvuldig uit te voeren om niet schadeplichtig te worden. Daar helpt deze voorbeeldbrief bij.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Ontslag na twee jaar ziekte

Ziek personeelNadat de werknemer twee jaar ziek is geweest kun je deze ontslaan. Ontslag na twee jaar ziekte is voor de meeste werkgevers bittere noodzaak. Gedurende die twee jaar ziekte kan je de werknemer niet ontslaan, dat is niet toegestaan op grond van het ontslagverbod: “geen ontslag tijdens ziekte”. Na twee jaar ziekte kan je een ontslagvergunning van het UWV vragen. Die zal je meestal krijgen, tenzij je als werkgever te weinig hebt gedaan aan de mogelijke re-integratie.
Deze brief gebruik je om de werknemer te ontslaan nadat je de toestemming van het UWV hebt ontvangen

Wat je zelf moet opnemen in de brief

Je moet zelf de gegevens over het dienstverband invullen. Je moet ook aangeven op welk moment je de toestemming van het WUV hebt ontvangen. Je kunt naar eigen inzicht nog iets toevoegen over een wens tot herstel.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • uitleg vergunning;
  • datum ontslag;
  • afronding dienstverband.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Voor de vergunning toetst het UWV of de werknemer de komende 26 weken kan herstellen en/of weer aan de slag kan bij de werkgever. Dat laatste ook op een mogelijke andere functie. Is dit niet het geval dan zal de vergunning worden verleend.
Wil je meer weten over het onderwerp, kijk dan op de website van het UWV
Voor de meeste werkgevers is er geen andere keuze dan de werknemer te ontslaan. De mogelijke verzekering tegen de loonschade bij ziekte loopt namelijk meestal na twee jaar af. De werkgever moet dan zelf voor de kosten opdraaien.
Deze werknemer is nu arbeidsongeschikt en komt mogelijk in aanmerking voor een uitkering op grond van de WIA.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Ontslag na Twee Jaar Ziekte” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete set voor HRM

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 24 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...