Brief aan Werknemer Ontslag na Twee Jaar Ziekte

 2,00 excl. btw

Na twee jaar ziekte mag een werknemer worden ontslagen. Als werkgever vraag je hiervoor een vergunning aan bij het UWV. Vervolgens stuur je deze brief om het ontslag aan te zeggen. Het is belangrijk om de procedure zorgvuldig uit te voeren om niet schadeplichtig te worden.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Ontslag na twee jaar ziekte

Nadat de werknemer twee jaar ziek is geweest kun je deze ontslaan. Ontslag na twee jaar ziekte is voor de meeste werkgevers bittere noodzaak. Gedurende die periode mag je de werknemer niet ontslaan. Dat is niet toegestaan op grond van het ontslagverbod.

Na twee jaar kun je een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Die zal je meestal krijgen, tenzij je te weinig hebt gedaan aan de mogelijke re-integratie. Deze brief gebruik je om het dienstverband op te zeggen nadat je de toestemming van het UWV hebt gekregen.

Wat moet je zelf invullen

Vul zelf de gegevens over het dienstverband in. Ook moet je aangeven op welk moment je de toestemming van het UWV hebt ontvangen. Je kunt naar eigen inzicht nog iets toevoegen over een wens tot herstel.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Uitleg vergunning;
  • Datum ontslag;
  • Afronding dienstverband.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Voor de vergunning toetst het UWV of de werknemer de komende 26 weken kan herstellen en/of weer aan de slag kan bij de werkgever. Dat laatste ook op een mogelijke andere functie. Is dit niet het geval, dan zal de vergunning worden verleend. Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op deze pagina van het UWV.

Voor de meeste werkgevers is er geen andere keuze dan ontslag. De mogelijke verzekering tegen de loonschade bij ziekte loopt namelijk meestal na twee jaar af. Je moet dan zelf voor de kosten opdraaien. Deze werknemer is nu arbeidsongeschikt en komt mogelijk in aanmerking voor een WIA-uitkering.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Ontslag na Twee Jaar Ziekte” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht...