Brief aan Werknemer Ontslag op Staande Voet

Per direct beëindigen van een dienstverband

 2,00 excl. btw

Modelbrief voor het bevestigen van een ontslag op staande voet. Je geeft de reden en het gevolg van het per direct beëindigen van het dienstverband. Meestal is het ontslag mondeling gegeven. Het is dan ook verstandig om dit nog eens schriftelijk te bevestigen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Ontslag op Staande Voet

De werkgever ontslaat een werknemer op staande voet. Naar zijn aard, er moet een spoedeisend belang zijn, doe je dit ontslag meestal mondeling. Je kunt het beter ook nog achteraf schriftelijk vastleggen. Deze brief is daar de bevestiging van. Voordeel van het alsnog schriftelijk versturen is dat duidelijk is voor alle betrokkenen wat de status is en op welke datum het ontslag inging. Lees ook ons stappenplan.

Wat moet je zelf invullen

Je vult de gegevens van de werknemer in. De brief bevat de door jou in te vullen grond van het ontslag. Dat moet dus naast de concrete gedraging die heeft geleid tot het ontslag ook duidelijk maken waarom er spoed was. Als je die niet kunt aantonen, moet je een gewone ontslagprocedure starten.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Reden voor ontslag;
  • Datum;
  • Stoppen betalen loon;
  • Aankondiging mogelijk schadeverhaal.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Ontslag op staande voet is een ingrijpende maatregel. De wetgeving staat dit dan ook alleen toe als er een dringende reden is. Er staan een werkgever diverse sancties ter beschikking bij ongewenst gedrag. Iemand ontslaan is de meest vergaande. Een iets minder zware maatregel is schorsing.

De werknemer mag het ontslag altijd aanvechten. Om dit risico te verkleinen kun je een voorwaardelijke ontslagprocedure starten. Hierin vraag je om ontslag voor het geval het ontslag op staande voet niet wordt toegekend.

In extreme gevallen kun je een verbod tot binnentreden op het werk afgeven. Dat kun je doen als je de situatie gevaarlijk vindt.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Ontslag op Staande Voet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...