Brief Aansprakelijkstelling Schade door Onrechtmatige Daad

 0,00 excl. btw

Jij hebt als particulier schade die door iemand anders is veroorzaakt. Of dat nu met opzet is of door slordigheid is niet van belang. Iemand is ook aansprakelijk voor schade die door kinderen, huisdier, woning of auto is veroorzaakt. Met deze brief stel je iemand formeel aansprakelijk.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief Aansprakelijkstelling Schade door Onrechtmatige Daad. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Aansprakelijk stellen voor schade

Je hebt schade die door iemand anders is veroorzaakt. Nu wil jij die schade betaald krijgen. Je verzoekt tot vergoeding door de persoon of verzekeringsmaatschappij. We hebben het hier over een onrechtmatige daad, in dat geval is sprake van wettelijke aansprakelijkheid. Deze brief is opgesteld voor een particulier die schade heeft. Wij hebben een aparte brief voor ondernemingen die schade hebben geleden.

Wat moet je zelf invullen

Probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven hoe de schade is ontstaan en hoe hoog de schade is. In veel gevallen zijn jullie het al eens dat de schade is veroorzaakt door de ander. Vermeld dat dan in de brief.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving schade;
  • Schadebedrag;
  • Termijn van twee weken voor betaling;
  • Verzoek tot inschakelen verzekeringsmaatschappij.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Mensen zijn aansprakelijk voor hun gedrag. Je bent niet alleen aansprakelijk voor schade die je zelf veroorzaakt maar ook door jouw:

  • Kinderen;
  • Dieren;
  • Auto of motorvoertuig;
  • Of zelfs door jouw huis.

Als er dan schade is veroorzaakt moet die worden vergoed. Meestal zijn mensen in Nederland tegen dergelijke schade verzekerd. Je bent niet alleen aansprakelijk als je met opzet schade veroorzaakt. Je moet ook betalen als iets een ongelukje was, of soms zelfs als je er eigenlijk niets aan kan doen. Bijvoorbeeld als er een dakpan van je huis waait in een storm. Je kan zelfs aansprakelijk zijn omdat je niets hebt gedaan, terwijl je eigenlijk wel iets had moeten doen. Veel verzekeringen tegen die schade zitten verstopt in andere verzekeringen. Zoals in een autoverzekering of een woningverzekering.

Doelgroep

Zakelijk

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Aansprakelijkstelling Schade door Onrechtmatige Daad” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...