Brief Betwisting Vordering na Incassodreiging

 0,00

Gratis modelbrief voor als je een aanmaning met dreiging van incassokosten hebt ontvangen. Je geeft aan dat je niet weet waarom je het bedrag moet betalen. Je vraagt om een betere onderbouwing. Ook toon je goede wil, door aan te bieden om te betalen als die aanvulling er komt en blijkt te kloppen.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief Betwisting Vordering na Incassodreiging. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betwisting vordering

Je hebt een aanmaning met daarin de dreiging dat de zaak naar een incassobureau gaat. Je bent het er niet mee eens. Het is jou niet duidelijk waarom je die factuur zou moeten betalen. Na ontvangst van de incassodreiging stel je het bedrag niet verschuldigd te zijn. In deze brief vraag je eerst om een betere onderbouwing. Je biedt direct aan dat als die volgt, en je het daarmee eens bent, je dan zult betalen.

Wat je zelf moet regelen in deze brief

De gegevens die de andere partij in zijn incassodreiging heeft gezet. Maak een keuze of je inderdaad direct aanbiedt om te betalen. Vaak wel verstandig, je laat zien dat je geen wanbetaler, maar juist van goede wil bent.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Betwisting vordering;
  • Verzoek onderbouwing vordering;
  • Aanbod tot betaling indien correct;
  • Mogelijke clausule voor betaling in termijnen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Niet iedere incassodreiging is juist. Het kan zijn dat je al betaald hebt of dat je een ander bedrag moest betalen dan in de brief staat. Wat je in eerste instantie nodig hebt is een betere onderbouwing. Je moet wel uitkijken dat de problemen niet groter worden. Dus om verder oplopen van de kosten te stoppen bied je direct aan bij een juiste onderbouwing te betalen. Je vraagt in de brief ook om de verdere maatregelen op te schorten. Dat is redelijk zolang jullie het niet eens zijn over de hoogte van de schuld. Met de brief koop je dus in ieder geval uitstel. Je legt de bal bij hun.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Betwisting Vordering na Incassodreiging” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...