Brief bij Acquisitiefraude (Spookfactuur)

 1,95

Zogenaamde acquisitiefraude levert veel schade op. Het is een geniepige manier om bedrijven en organisaties op te lichten. Je ontvangt een document dat eruit ziet als een factuur. Onderteken je het document of betaal je, dan zit je vast aan een overeenkomst. Betaal niet. Gebruik deze brief om te protesteren. Hiermee bouw je ook direct je dossier op voor mogelijke toekomstige oplichting.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Acquisitiefraude

overeenkomst ontbindenJouw organisatie ontving een factuur voor opname in een publicatie of iets dat daarop lijkt. Jullie zijn nooit een overeenkomst aangegaan. Dit is acquisitiefraude. Die factuur noemen we ook wel een “spookfactuur”. Door te betalen bevestig je de overeenkomst. Of er staat dat je nog even moet tekenen en de factuur terug kan sturen. Er zijn veel manieren om organisaties op deze wijze op te lichten. Met deze brief protesteer je heel krachtig tegen deze vorm van oplichting. Bovendien, je bouwt direct een dossier op. De brief bevat namelijk ook een passage voor de toekomst. Je zegt op voorhand dat je geen zaken met die partij wil doen. Mocht er wel iets overeengekomen zijn, dan beroep je je op dwaling.

Wat je zelf moet opnemen in de brief

Neem een aantal basisgegevens over. Onderaan de brief kan je deze ook nog laten gelden voor andere organisaties. Ook die kan je zelf aanvullen.

Samenvatting

De brief bevat de volgende gegevens:

  • ontkenning van bestaan overeenkomst;
  • sommatie eventuele gegevens te verwijderen;
  • melding dat toekomstige overeenkomsten op voorhand zijn verworpen;
  • melding van aangifte van fraude.

Contekst

Acquisitiefraude is een veel voorkomende manier om bedrijven en organisaties op te lichten. Het is tegenwoordig in de wet opgenomen als een apart strafbaar feit. Het levert de Nederlandse economie veel schade op. Meestal ontvang je een document dat er uitziet als een factuur. Maar het is geen factuur, het is een opdrachtbevestiging. Betaal de spookfactuur niet, gebruik de brief en betwist de overeenkomst. Deze brief is heel handig omdat je ook gelijk voor de toekomst aangeeft dat je geen zaken wilt doen. Ook eis je dat ze alle gegevens van jouw organisatie en/of medewerkers verwijderen.
Zo heb je direct een dossier voor de toekomst opgebouwd.

Doelgroep

Zakelijk

Thema

Financieel, Intellectuele Rechten, Ondernemen

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief bij Acquisitiefraude (Spookfactuur)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...