Brief Klacht over Ambtenaar

 0,00

Je hebt een klacht over hoe je door een ambtenaar behandeld bent. Je moet deze brief indienen bij het overheidsorgaan waar de betreffende ambtenaar werkt. Bijvoorbeeld bij de gemeente, politie of provincie. Met dit model heb je een opzet. De onderbouwing vul je zelf in.

Slim en snel geregeld.

Brief klacht over ambtenaar

Gratis Brief Klacht over Ambtenaar. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Klacht over ambtenaar

Je bent onheus behandeld door een ambtenaar. Je dient een klacht in over die behandeling. Deze modelbrief kun je gebruiken voor alle overheidsorganisaties, zoals een gemeente, provincie of ministerie. Let wel op: voor een inhoudelijk bezwaar tegen een overheidsbesluit heb je ons bezwaarschrift gemeente nodig (die is ook geschikt voor andere overheden).

Als je deze brief opstuurt aan het juiste overheidsorgaan, maar niet aan de juiste commissie, dan wordt jouw klacht doorgestuurd. Dat is de overheid verplicht. Het is natuurlijk handiger als je zelf al hebt uitgezocht waar jouw klacht moet worden ingediend. Vaak zijn er aparte klachtencommissies. Voor sommige organisaties is er ook een online klachtenformulier. Je bent niet verplicht die te gebruiken.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf de feiten invullen en onderbouwen. Doe dat zo feitelijk mogelijk, dus met datum, tijd en naam. Vul in waarom je in contact kwam met die ambtenaar en wat jouw klacht is.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Persoon waarover je klaagt;
  • Aard van de klacht;
  • Termijn waarbinnen je antwoord wenst.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Niet ieder contact met de overheid verloopt even soepel. Soms word je onheus behandeld. Je kunt daarover klagen. Deze brief helpt je bij de opzet van jouw klacht. Bij de meeste overheidsorganisaties zal de eerste behandeling intern zijn. Dat wil zeggen dat men probeert om er samen met jou uit te komen.

De betrokken ambtenaar zal worden gehoord en zijn kant van het verhaal belichten. Krijg je geen bevredigend antwoord? Dan kun je met een bezwaarschrift of beroepsprocedure verder. Deze eerst stap, de formele brief klacht over ambtenaar, kan je niet zomaar overslaan.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Klacht over Ambtenaar” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...