Royeren lid
Je kan als vereniging een lid royeren. Dat royeren doe je formeel in twee stappen. Met deze brief schorst het verenigingsbestuur het lid. Tegelijk draagt het bestuur dit besluit voor aan de vergadering voor een royement. Meestal staat namelijk in de statuten dat het formele besluit voor een royement moet zijn goedgekeurd door de Algemene Vergadering. De grond voor dit royement is het niet betalen van de contributie. Je kan ook een andere grond opnemen, zoals het in diskrediet brengen van de vereniging. Vaak moet je bij die andere gronden dan aanvullende informatie verwerken.
Wat je zelf moet opnemen in dit besluit
De gegevens van het lid en de reden van de schorsing en royement. Is dat het niet betalen van de contributie geef dan duidelijk aan hoe vaak er een aanmaning is geweest. Bij de laatste aanmaning had je ook deze consequentie moeten melden.
Samenvatting
Bevat de volgende bepalingen:
- grondslag voor de schorsing;
- aankondiging verdere stappen;
- uitleg van beroepsmogelijkheid.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het uit de vereniging zetten van een lid kan door het bestuur van de vereniging. De eerste stap is het lid te schorsen. De tweede stap is het lid te royeren. Meestal regelen de statuten dat de algemene vergadering dit besluit achteraf moet goedkeuren. Ook kan een geroyeerd lid meestal in beroep bij de algemene veragdering.
Reviews
Er zijn nog geen reviews.