Brief om een Lid van een Vereniging te Royeren

 4,95

Royement van een lid van de vereniging omdat die zijn contributie niet betaald heeft. Het bestuur schorst het lid en kondigt het royement aan. Belangrijk dat je dat juridisch goed doet. Je kan dit model zo vaak gebruiken als je wilt. Je koopt een Word document en dus kan je het daarna steeds opnieuw gebruiken.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Royeren lid

overeenkomst ontbindenJe kan als vereniging een lid royeren. Dat royeren doe je formeel in twee stappen. Met deze brief schorst het verenigingsbestuur het lid. Tegelijk draagt het bestuur dit besluit voor aan de vergadering voor een royement. Meestal staat namelijk in de statuten dat het formele besluit voor een royement moet zijn goedgekeurd door de Algemene Vergadering. De grond voor dit royement is het niet betalen van de contributie. Je kan ook een andere grond opnemen, zoals het in diskrediet brengen van de vereniging. Vaak moet je bij die andere gronden dan aanvullende informatie verwerken.

Wat je zelf moet opnemen in dit besluit

De gegevens van het lid en de reden van de schorsing en royement. Is dat het niet betalen van de contributie geef dan duidelijk aan hoe vaak er een aanmaning is geweest. Bij de laatste aanmaning had je ook deze consequentie moeten melden.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • grondslag voor de schorsing;
  • aankondiging verdere stappen;
  • uitleg van beroepsmogelijkheid.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het uit de vereniging zetten van een lid kan door het bestuur van de vereniging. De eerste stap is het lid te schorsen. De tweede stap is het lid te royeren. Meestal regelen de statuten dat de algemene vergadering dit besluit achteraf moet goedkeuren. Ook kan een geroyeerd lid meestal in beroep bij de algemene veragdering.

Doelgroep

Zakelijk

Thema

Varia

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Aantal

1 pagina

Bestemd voor

Vereniging

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief om een Lid van een Vereniging te Royeren” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereniging Compleet Bundel
74,95

Elke vereniging heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 12 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...