Brief Ontbinden Koop niet in Winkel

0,00

Een koop die niet in een winkel is, kan je binnen twee weken ontbinden, zonder reden. Dat heeft ermee te maken dat je die koop niet onder normale omstandigheden bent aangegaan. Daarom ben je wettelijk extra beschermd. Gebruik deze gratis brief.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief Ontbinden Koop niet in Winkel. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Ontbinden koop niet in winkel

overeenkomst ontbindenVoor de koop die je niet in een winkel doet (colportage) gelden aparte regels. Voor de duidelijkheid, we hebben het nu niet over een online-aankoop.
Je kan die koop binnen twee weken opzeggen zonder reden. Het maakt niet uit of je een product hebt gekocht of bijvoorbeeld een reis bent aangegaan. In alle gevallen kan je gewoon nog van het contract af. Je vraagt eventueel al betaalde bedragen direct terug.

Wat moet je zelf regelen in deze brief

Je moet zelf uitzoeken bij wie je exact klant bent geworden. Daarbij zoveel mogelijk informatie van je bestelling, zoals een klantnummer en dergelijke.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • opzegging of ontbinding van de overeenkomst;
  • verzoek terugbetaling;
  • aanhalen formele regels.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Er zijn veel manieren om mensen iets te verkopen, buiten de traditionele winkel. Bijvoorbeeld met een busreisje, of met een bijeenkomst bij iemand thuis. Denk aan Tupperware, Herbalife en dergelijke. Ook bijeenkomsten in zaaltjes om reizen en appartementen te verkopen zijn er vaak.
Een dergelijk contract ga je aan onder hele andere omstandigheden dan in een winkel. Vaak word je ter plekke overgehaald. De verkoper moet je een formulier meegeven om de overeenkomst te kunnen ontbinden. Ook moet jou duidelijk zijn gemaakt dat je dat binnen twee weken kan doen. Heb je geen formulier, of gebruik je liever een eigen brief, dan is dit een goed model.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Ontbinden Koop niet in Winkel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...