Brief Opeisen Onderhandse Lening

0,00

Een geldlening is opeisbaar geworden. De geldlener is niet uit zichzelf overgegaan tot betaling. Daarom vraag jij de geldlener om direct te te betalen. Inclusief gevolgen bij niet betalen. Deze brief kan je ook gebruiken als de oorspronkelijke lening niet op papier stond. Hiermee is dan in ieder geval duidelijk dat jij van mening bent dat de lening direct moet worden terugbetaald.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief Opeisen Onderhandse Lening. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Opeisen lening

Als je geld hebt uitgeleend kunnen er verschillende redenen zijn waarom het geld moet worden terugbetaald. De meest logische is dat de termijn van de lening is afgelopen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je in afspraken voorwaarden hebt Geld schenken lenenbepaald dat de lening opeisbaar kan zijn. Bijvoorbeeld als er niet is voldaan aan de aflossingstermijn of als de rente niet is betaald, dat dan de lening geheel moet worden terugbetaald. Deze brief is er om de geldlening terug te vorderen. Het opeisen van een onderhandse lening, is een formele stap om je geld terug te kunnen krijgen. Je hebt de keuze uit verschillende redenen waarom de geldlening moet worden terugbetaald.

Wat moet je zelf opnemen in deze brief

Je moet zelf het oorspronkelijke bedrag opnemen, de oorspronkelijke datum van uitlening en het bedrag dat nu nog verschuldigd is.
Je geeft direct aan dat je het bedrag binnen 5 dagen wilt ontvangen. Als het dan niet op je rekening staat geef je aan welke gevolgen dat zal hebben.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • oorspronkelijke hoofdsom;
  • datum van uitlening;
  • huidige stand van de lening;
  • reden waarom terugbetaald moet worden;
  • aanzegging rente en kosten.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Uitgeleend geld moet worden terugbetaald. Soms in termijnen, soms aan het einde van de leenperiode. Als het goed geregeld is dan heb je de lening bij het aangaan vastgelegd in een overeenkomst. Anders is er een mondelinge overeenkomst.
Om duidelijk te maken dat wat jou betreft de lening per direct opeisbaar is, gebruik je deze brief.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Opeisen Onderhandse Lening” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...