Brief Opzeggen Huur Woonruimte door Verhuurder

1,95

Een brief om de huur op te zeggen van een woning. Daar gelden andere regels voor. Want iemand uit zijn woning zetten heeft vergaande gevolgen. De brief bevat een aparte toelichting waarin je nog kan nalezen wat je wel en niet moet invullen. Gebruik het model om fouten te voorkomen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Huur woonruimte opzeggen

overeenkomst ontbinden

Als verhuurder kan je de huur van een woning opzeggen. De huurder heeft een sterke huurbescherming. Toch zijn er een aantal redenen waarom je de huur kan opzeggen. Belangrijke reden is bijvoorbeeld als de huurder zich niet goed gedraagt, slecht huurderschap noemt men dat. Dat kan zijn door een enorme huurachterstand, of door wangedrag. Ook kan het zijn dat je de woning nodig hebt om te renoveren of te slopen.

Met de brief kondig je het einde van de huur aan. Je vraagt de huurder hiermee akkoord te gaan. Dat zal niet vaak het geval zijn. Dan kondig je in de brief al aan dat je gaat ontbinden via de kantonrechter.

Wat je zelf moet opnemen in de brief

Alle feitelijke gegevens van de huurder en het gehuurde moet je invullen. Zelf moet je kort de reden van de opzegging opnemen. In de toelichting die je bij de brief ontvangt lees je wat je nog meer kan en moet opnemen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • het gehuurde
  • de grond van opzegging
  • de termijn waartegen je opzegt
  • de aankondiging van de gang naar de kantonrechter

Context

De brief is een eerste stap in het juridische proces om een huurder uit de huurwoning te krijgen. Je moet zelf inschatten wat zal werken. Dat heeft ook te maken met de grond waarop je opzegt. Bij een wanbetaler is dat anders dan bij opzegging voor eigen gebruik. In dat laatste geval kan een verhuisvergoeding of zelfs andere woonruimte uitkomst bieden.

Wanner gebruik je de brief om de huur op te zeggen?

Er is een beperkt aantal gronden om de huur van een woning op te zeggen. Maar bijvoorbeeld een forse huurachterstand is zeker een reden. Je moet dan eerst opzeggen per brief en dan vermoedelijk daarna naar de kantonrechter.

Huurder die illegale activiteiten uitvoert

Je constateert dat een huurder tegen de wet handelt, bijvoorbeeld door een weedplantage in huis te hebben. In dat geval handelt de huurder in strijd met goed huurderschap. Dat is een grond om de huur op te kunnen zeggen.

Thema

Onroerend Goed en Wonen

Doelgroep

Zakelijk

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Opzeggen Huur Woonruimte door Verhuurder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...