Brief Reisorganisatie Klacht over Reis

0,00

Als je reis niet is zoals je had mogen verwachten dan kun je achteraf een klacht indienen. Dat kan een vakantiereis zijn, maar ook een zakelijke reis. Zorg dat je zoveel mogelijk gegevens hebt om je klacht te onderbouwen. Deze gratis brief helpt je bij het indienen van de klacht. Is het niet voldoende, dan kan je daarna naar de geschillencommissie reizen.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief Reisorganisatie Klacht over Reis. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Klacht over reis

Bij klachten over een reis moet je altijd direct klagen, bij de reisorganisatie. Dat doe je bij de lokale reisleiding of anders bij het reisbureau waar je de reis hebt geboekt. Je moet ze in de gelegenheid stellen om het probleem op te lossen. Dit is heel belangrijk, want als je dat niet doet heb je meestal achteraf geen poot om op te staan.
Soms kan de reisorganisatie jou niet helpen, er is geen hotel dat lijkt op het plaatje in de folder, het strand komt niet vanzelf dichterbij. In die gevallen kun je bij thuiskomst een klacht indienen. Je hebt als consument een sterke positie als je een reisovereenkomst hebt afgesloten.
Je wilt dan een schadevergoeding. Je moet aangeven waarom de reis niet voldeed aan jouw verwachtingen. Je moet ook opgeven dat je al ter plekke hebt geklaagd. Daarvoor hebben ze bij pakketreizen aparte formulieren.

Wat moet je zelf invullen in deze brief

Alle feitelijke gegevens van de reis. Vooral boekingsgegevens, reserveringsgegevens, data en plaatsen. Klaag je over gegevens op de website die niet juist waren, maak direct een foto als bewijs zoals het er nu uit ziet. Maak duidelijk dat je eerder geklaagd hebt.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • aard van de reis;
  • periode van de reis;
  • aard van de klacht.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Soms valt een vakantie of reis tegen. Dat kan zijn ten opzichte van de wat te positief voorgestelde reisbeschrijving of door iets ter plaatse. Als dat gebeurt moet je proberen om dat ter plekke op te lossen. Alleen achteraf klagen kan dus niet.
Logo GeschillencommissieAls de reisorganisatie niet wil reageren of vergoeden dan kan je terecht bij de speciale geschillencommissie voor deze branche: de Geschillencommissie reizen. Voorwaarde is wel dat jouw reisorganisatie daarbij aangesloten is.
Een ander probleem kan je hebben als jouw reisorganisatie failliet is gegaan. Wat kan je met een klacht over een failliete reisorganisatie.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Reisorganisatie Klacht over Reis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...