Brief Teruggave BTW bij Faillissement Debiteur

 1,49

Voorbeeldbrief aan de inspectie van de belastingen om de BTW terug te vragen over een oninbare vordering. Dit bedrag wordt nooit betaald als gevolg van een faillissement.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

BTW teruggave bij faillissement

Brief aan de inspectie om de BTW terug te vragen over een oninbare vordering wegens faillissement van jouw debiteur.  Je hebt ten onrechte BTW afgedragen als je de vordering niet betaalt krijgt. Er is immers geen koop tot stand gekomen. Je hebt teveel BTW afgedragen. De vordering is namelijk achteraf gezien vervallen.

Wat moet je zelf invullen

Je moet bij je verzoek tot teruggave een bewijs overleggen dat het bedrijf waar je de vordering op had lopen failliet is. Ook moet een kopie van de originele factuur worden bijgesloten.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Verzoek terugbetaling;
  • Omschrijving vordering;
  • Motivatie.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Je hebt recht op teruggave van de door jou afgedragen BTW als een afnemer de factuur niet betaalt. Als dat het gevolg is van een faillissement moet je een brief sturen aan de inspecteur. Voeg een kopie van de factuur toe die niet betaald gaat worden. Je moet dit aanvragen op het moment dat duidelijk is dat de factuur niet betaald wordt. Dat kan aan het einde van het faillissement zijn of zodra je een bericht van de curator ontvangt dat er geen batig saldo zal zijn voor de crediteuren.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Teruggave BTW bij Faillissement Debiteur” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...