Brief Tweede Aanmaning Debiteur

 1,00 excl. btw

Dit is de tweede aanmaning met een laatste termijn. Je hebt iets geleverd op rekening en de factuur is niet betaald. Je hebt al een herinnering gestuurd. Dat had ook geen effect. Deze brief is minder vriendelijk van toon zonder dat je de handelsrelatie verstoort voor de toekomst.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Tweede aanmaning

Je factuur is niet betaald, ondanks de eerste aanmaning. Nu is een tweede aanmaning noodzakelijk. Na een eerste herinnering ontving je nog geen betaling. Je ontving ook geen reactie dat er iets mis was met de factuur of de levering. Nu kun je er wel van uit gaan dat er geen vergissing meer in het spel is.

Je zet een wat steviger toon in. Met deze brief stel je de debiteur een laatste termijn van 3 dagen om alsnog te betalen. Je kondigt ook aan dat er rente en kosten verschuldigd zullen zijn.

Wat moet je zelf invullen

Je moet duidelijk aangeven dat het de tweede aanmaning is. Daarbij verwijs je dus naar de oorspronkelijke factuur en naar de vorige aanmaning. Dit is van belang om in een volgende stap duidelijk te maken dat er geen vergissing mogelijk is. Als er meer facturen open staan voeg ze dan direct samen in deze tweede aanmaning.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Overzicht openstaande post(en);
  • Verzoek binnen drie dagen te betalen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Niet iedere factuur wordt correct op tijd betaald. Na een eerste vriendelijke herinnering kun je besluiten tot een tweede aanmaning of formele aanmaning. Die laatste is noodzakelijk om buitengerechtelijke incassokosten in rekening te kunnen brengen. Lees hiervoor ons stappenplan: een vordering betaald krijgen met daarin informatie over het debiteurenproces.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Tweede Aanmaning Debiteur” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...