Brief Verbod tot Binnentreden Bedrijf, Woning of Winkel

 2,49

Voorbeeldbrief met een verbod tot binnentreden woning, winkel of ander gebouw. Hiermee geeft je aan dat iemand niet in jouw buurt mag komen. Het is de manier om zonder een lange en dure gang naar de rechter een winkelverbod of contactverbod te regelen. Werkt dus ook voor buurthuizen en gemeentehuizen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Verbod om binnen te komen

BoosEen brief waarmee je iemand verbiedt bij jou binnen te komen. Je wenst dat iemand je niet langer lastig valt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je die persoon niet meer in je winkel of gemeentehuis wenst te zien. Het kan ook in de privésfeer liggen. Je wilt iemand niet meer in jouw huis, tuin of buurt zien. In de brief kun je ook aangeven dat je niet op andere manieren contact wenst.
Deze brief bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het verbod tot binnentreden. Daarna volgt een passage over contact. Dat kan je privé gebruiken. Het is ook zakelijk te gebruiken als iemand medewerkers lastig valt.
Dit is de manier om zelf te proberen iets te regelen. Je kan ook naar de rechter gaan, maar dat kost vaak veel meer geld. Bovendien als het je eigen winkel is, dan kun jij bepalen wie daar wel en niet naar binnen mag.

Wat je zelf moet opnemen in de brief

Je moet duidelijk omschrijven waar je iemand niet meer wilt zien. Dat moet wel jouw terrein zijn, dus huis, winkel of instantie. Je kan ook een termijn aan het verbod verbinden.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • benoeming plek die niet betreden mag worden;
  • eventueel geen telefoon;
  • wijze van aanspreken;
  • mogelijke aangifte.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een juridisch contactverbod of straatverbod moet worden afgegeven door de rechter. Je kunt ook zelf aangeven dat je iemand niet in jouw buurt wenst. Voor bijvoorbeeld een woning, winkel, buurthuis of gemeentehuis is dit een effectieve manier om iemand niet langer in de winkel of het gemeentehuis te dulden. Als iemand ondanks dat toch bij jou binnenkomt is dat huisvredebreuk. Dat is een strafbaar feit.
Stel je voor je hebt iemand betrapt op winkeldiefstal. Je geeft de persoon deze brief mee. Daarmee geef je iemand een winkelverbod. Het is jouw winkel. In principe is iedereen welkom, maar jij mag als winkelier daar grenzen aan stellen. Hiermee geef je aan een specifiek persoon te kennen dat die niet welkom is.
Een ander veel voorkomende situatie is een openbaar gebouw van de overheid of een andere instantie. Een bepaald persoon komt hier steeds onrust veroorzaken. Er is duidelijk sprake van overlast. Met deze brief geef je aan dat iemand niet langer welkom is.
Wat je hier doet is gebruik maken van het privaatrecht. Dat is een andere manier dan via het strafrecht. Je hebt als rechthebbende op een ruimte namelijk veel meer rechten. Jij mag als winkelier zelf bepalen wie je in jouw winkel wil toelaten. Zeker als je een individu de toegang ontzegd. Je kan de brief “in handen” geven, dus dan heb je geen adres nodig.
De politie adviseert om melding van het afgeven van een dergelijk verbod te doen bij de lokale politie.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Verbod tot Binnentreden Bedrijf, Woning of Winkel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...