Brief Verzoek Terugbetaling Incasso door Stichting Derdengelden

 0,00 excl. btw

Voorbeeldbrief om geld terug te vragen dat ten onrechte door een stichting derdengelden van je rekening is afgeschreven. Je hebt op jouw afschrift een onduidelijke betaling gezien en hebt geen idee waar het voor is. Met deze brief vraag je om dit bedrag terug te betalen.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief Verzoek Terugbetaling Incasso door Stichting Derdengelden. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Geld terug van stichting derdengelden

Er is geld van je rekening afgeschreven door een Stichting Derdengelden. Jij hebt geen idee waarvoor en je bent het er zeker niet mee eens. Als er inderdaad geen grond is voor de betaling, heb je recht op teruggave. Juridisch noemen we dit een “onverschuldigde betaling”.

Het makkelijkst doe je dit via je bank, althans als het om een automatische incasso gaat. Maar het kan om veel redenen te laat zijn om de incasso nog terug te boeken via je bankrekening. Stuur dan deze brief en vraag om direct terugstorten van je geld.

Er staat ook in dat je rente gaat vragen als je niet binnen 8 dagen je geld hebt. Bovendien staat er een aankondiging in van een mogelijke klacht. Als je dat allemaal een beetje teveel van het goede vindt, dan kun je die tekst verwijderen.

Wat moet je zelf invullen

Je moet het bedrag en de datum opnemen. Je moet zelf op zoek naar de adresgegevens. Daarvoor moet je soms goed op je afschrift kijken. Er zijn duizenden verschillende stichtingen derdengeld in Nederland. Vaak staat er dus iets van een naam achter die stichting. Grote partijen zijn Buckaroo, Mollie en nog enkele.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Bedrag en datum;
  • Stelling dat er geen overeenkomst is;
  • Verzoek tot directe retourbetaling;
  • Mogelijke vervolgstappen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Stichtingen Derdengelden zijn onafhankelijke organisaties die geld incasseren voor bedrijven. Doel is dat het geld dat jij betaalt tijdelijk bij een onafhankelijke partij staat. Als de overeenkomst correct is uitgevoerd dan wordt jouw geld doorgestort. Vooral bij online bestellingen zijn er veel partijen die het betaalverkeer helpen organiseren op deze manier.

Soms wordt zo’n stichting echter ook gebruikt om juist de uiteindelijke partij buiten schot te houden. Omschrijvingen van die betalingen zijn dan expres vaag gehouden. Wil je er meer over lezen? Kijk dan op www.stichtingderdengelden.nl.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Verzoek Terugbetaling Incasso door Stichting Derdengelden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...