Garantieverklaring Bouwkundige Voorzieningen

 24,95

(1 review)

Een bedrijf investeert in een verbouwing en inventaris. Een kredietverstrekker wil dat financieren en de leverancier wil garant staan. Betaalt de afnemer niet, dan neemt de leverancier het risico tot een afgesproken bedrag over. In ruil daarvoor krijgt die het onderpand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Garantieverklaring leverancier

Een leverancier of aannemer levert bouwmaterialen of inventaris. De opdrachtgever vraagt een lening aan. Dit kan met een onderhands of commercieel krediet. De kredietverstrekker wil de investering verpanden. Als extra zekerheid wil die ook dat de leverancier garant staat.

Betaalt de afnemer niet? Dan neemt de leverancier de schuld tot een bepaald bedrag over. In ruil daarvoor krijgt hij alle rechten op de geleverde inventaris en bouwmaterialen. De garantsteller moet op eerste verzoek en op de enkele schriftelijke mededeling betalen. Een opeisbaarheid door de kredietverstrekker is voldoende.

Wat moet je zelf invullen

Vul de naam- en adresgegevens in. Spreek ook een garantiebedrag af die jullie onderling bepalen. Aangezien het om een driehoeksverhouding gaat, moeten alle drie partijen de garantieverklaring ondertekenen.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Omvang garantie;
  • Overgang vordering;
  • Overgang pandrecht;
  • Recht om uit te winnen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een bedrijf wil een grote verbouwing doen. Een particulier of bank wil een lening verstrekken. Hiermee wordt de leverancier betaald. De kredietverstrekker neemt de bouwmaterialen en inventaris in onderpand. Toch geeft dat nog onvoldoende zekerheid.

De leverancier wil een borgstelling aangaan. Die garandeert direct te betalen als het bedrijf niet op tijd aflost. In ruil daarvoor krijgt de garantsteller de verpanding. Op die manier ligt het risico deels bij de leverancier en minder bij de kredietverstrekker.

Bestand

Word-document

Soort

Garantie

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

1 review voor Garantieverklaring Bouwkundige Voorzieningen

  1. Robert

    Praktische website die mij tijd, en ik denk ook veel geld, heeft bespaard.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...