Gebruiksovereenkomst Deel Kantoorruimte

 21,95 32,95

(2 reviews)

Je hebt een kantoorruimte of werkplek over en wilt die delen. Onderhuur is vaak niet toegestaan. Het aanbieden van een (deel van een) ruimte kun je wel regelen door er een dienst van te maken. Dat doe je met deze gebruikersovereenkomst. Je kunt ook onze Engelse vertaling downloaden.

Update: gecontroleerd en bijgewerkt voor wet- en regelgeving 2023.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Medegebruik Kantoor

Je wil een kantoorruimte delen met iemand anders, omdat je een vaste of flexwerkplek over hebt. Zelf heb je een huurovereenkomst kantoorruimte waarin staat dat onderhuur verboden is. Daar is een eenvoudige oplossing voor. Met een gebruiksovereenkomst deel kantoorruimte bied je de werkplek niet te huur, maar als dienst aan. Je rekent een vast bedrag per maand voor het gebruik van de faciliteiten.

In deze gebruikersovereenkomst neem je op welke zaken je deelt, zoals een bureau, koffie, wifi, printer etc. Door het op deze manier vorm te geven is er geen sprake van huur, maar van dienstverlening. De gebruiker kan in dat geval dus ook geen aanspraak maken op de rechten als huurder.

Onze Gebruiksovereenkomst Deel Kantoorruimte is ook in het Engels verkrijgbaar.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf opnemen hoe lang het contract loopt, op welk adres het is en welke diensten er zijn inbegrepen. Deze overeenkomst is opgesteld voor maanden, maar je kunt dat eenvoudig in weken veranderen. Daar is geen wettelijk minimum of maximum voor.

Er is een borg van één maand opgenomen, maar dat zou je ook kunnen verwijderen. Ga je de gebruiker zelfstandig toegang geven? Dan moet die een sleutel of ander toegangsmiddel krijgen. Daarvoor zou je een sleutelverklaring kunnen opstellen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Aard en adres van de ruimte;
 • Opsomming van diensten;
 • Hoogte van de vergoeding;
 • Waarborgsom;
 • Betalingswijze;
 • Looptijd en opzegging.

Context

Als huurder van een kantoor of werkplek bied je medegebruik van jouw kantoorruimte. Je wilt daar wel een overeenkomst voor. Die regelt in ieder geval wat je wel en mogelijk niet deelt.

Wat is medegebruik juridisch?

Onderhuur is verboden, maar medegebruik niet als de verhuurder daar toestemming voor geeft. Deze gebruiksovereenkomst deel kantoorruimte biedt een dienst aan. Die diensten zijn in dit geval o.a. de koffiefaciliteiten, schoonmaak en internet. Daarmee is het geen huurovereenkomst, maar een gebruikersovereenkomst.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands, Engels

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

2 reviews voor Gebruiksovereenkomst Deel Kantoorruimte

 1. Jeroen Maathuis

  Helder opgestelde gebruikersovereenkomst. De Engelse vertaling is ook on point.

 2. S. Bouwmeester

  Goede website met heel veel overeenkomsten en ook nog voor een betaalbare prijs. Mijn enige tip is dat de pagina’s soms wat traag laden.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vastgoed Compleet Bundel
124,95

Voor de verhuur van onroerende goederen heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 10 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...