Gebruiksovereenkomst Mobiele Telefoon

12,95

De werkgever geeft aan zijn werknemer een mobiele telefoon in gebruik. De telefoon blijft eigendom van de werkgever. De werknemer heeft het toestel dus in bruikleen. De werknemer krijgt een aantal randvoorwaarden gesteld aan het gebruik van de telefoon. Dat moet goed geregeld, met dit contract.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Telefoon van de zaak

Werkgever stelt aan de werknemer een mobiele telefoon ter beschikking, inclusief een abonnement en gebruik. De werknemer krijgt een aantal randvoorwaarden gesteld aan het gebruik. De werknemer moet goed zorgen voor het toestel en deze terug geven aan het einde van het dienstverband.
Het betreft hier juridisch gezien een bruikleenovereenkomst. De telefoon blijft eigendom van de werkgever en de werknemer heeft het gebruiksrecht.

Wat je zelf moet regelen in deze overeenkomst

De gegevens van de medewerker en de eisen die je aan de telefoon stelt en de gegevens van het toestel zelf.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • omschrijving naam en type toestel;
  • geen recht op telefoon bij langdurige ziekte;
  • verbod om zelfstandig zaken te downloaden op het toestel;
  • verbod om niet handsfree te bellen;
  • zorgvuldig voorkomen dat toestel gestolen wordt.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Werkgevers stellen aan werknemers een mobiele telefoon ter beschikking. Zowel het toestel, als het contract staan op naam van de werkgever. In aanvulling op de arbeidsovereenkomst moeten er afspraken zijn. Deze gaan over aansprakelijkheid, verzekering en het gebruik. Het verstrekken van een telefoon kan buiten de WKR om als dit noodzakelijk is voor de uitoefening van de functie en eigendom blijft van de werkgever. Denk aan managers die ook buiten kantoortijden bereikbaar zijn, artsen die oproepbaar moeten zijn.
Voor de overeenkomst maakt het niet uit of er sprake is van een smartphone of andere variant. Voor tablets en andere computers is een andere overeenkomst opgenomen.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Gebruiksovereenkomst Mobiele Telefoon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete set voor HRM

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 24 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...