Intentieverklaring (LOI)

 24,95

(1 review)

Het (ver)kopen van een bedrijf gaat in stappen. Deze intentieverklaring, ook wel Letter of Intent (LOI), is de stap waarbij je aangeeft dat je van plan bent om met elkaar in onderhandeling te treden. Uitgebreid voorbeeld met o.a. een tijdpad, procedure, prijsbepaling, dus de intentie om tot een deal te komen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Letter of intent voorbeeld

De eerste formele stap bij de verkoop van een onderneming is dat twee partijen aan elkaar verklaren dat zij in onderhandeling zijn. Dit leg je vast in deze Letter of Intent (LOI). In het Nederlands ook wel een intentieverklaring. Dit uitgebreide voorbeeld wordt door zowel de potentiële koper als verkoper ondertekend, zodat een intentieovereenkomst ontstaat.

Beide partijen spreken af dat zij in (exclusieve) onderhandeling zijn. Jullie spreken de intentie uit dat hierover voor een bepaalde datum overeenstemming wordt bereikt. Deze intentieverklaring wordt meestal samen gekocht met deze geheimhoudingsverklaring. De overeenkomst bevat een uitgebreide beschrijving van het proces om een due diligence uit te voeren. Ook wordt de verkoopprijs al genoemd. Daarnaast leggen jullie de verschillende stappen, incl. data in het verkoopproces vast.

Wat je zelf moet regelen in dit document

Je moet duidelijk aangeven welke partijen de onderhandelingen voeren en over welke bedrijfsovername het gaat. Verder vul je de kerngegevens in, zoals de verkoopprijs, aantal aandelen, eigen vermogen, liquide middelen en degelijke. Ook neem je data op waarin afspraken aflopen. Houd hierna goed bij welke informatie je als verkoper verstrekt aan de koper. Mogelijk is niet alles van toepassing. Deze intentieverklaring is eerder te uitgebreid dan te kort.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Proces;
 • Adviesverplichtingen;
 • Betrokkenheid management;
 • Betrokkenheid personeel;
 • Het niet voeren van onderhandelingen met derden;
 • Deadline voor koper voor het besluit tot koop;
 • Garanties waarover overeenstemming moet komen;
 • Prijsbepaling;
 • Bedrijfsvoering;
 • Betrokkenheid adviseurs;
 • Teruggave documenten na Due Diligence.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:

Bij een bedrijfsovername zijn er verschillende fases. Na de eerste verkennende gesprekken volgt de fase om zaken schriftelijk vast te leggen. Dit gebeurt door het ondertekenen van een Letter of Intent (LOI), ook wel Intentieverklaring. Je legt de procedure, reikwijdte van het onderzoek en tijdpad vast. Eventueel kun je kiezen voor exclusiviteit. Al deze stappen en contracten kun je in één keer downloaden met onze Bedrijfsovername Compleet Pakket. Die bevat o.a. het uitgebreide model Garanties bij Overname BV.

Bestand

Word-document

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

5 pagina's

Reviews

1 review voor Intentieverklaring (LOI)

 1. J. Helius

  Prima LOI, zeker voor dit bedrag. Er is echter wel enige achtergrondkennis benodigd om het zelf in te vullen, maar dat staat niet in verhouding tot de kosten die je moet maken om het uit te besteden aan een advocaat ondernemingsrecht.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overname Compleet Bundel
124,95

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...