Iaira Boissevain

Iaira Boissevain

Home » Iaira Boissevain
8.0
Functie: Advocaat
Kantoor: Bruggink & Van der Velden
 Universiteit van Maastricht
 26 jaar ervaring

Iaira is gespecialiseerd in veterinair en praktisch dierenrecht. Voordat ze advocate werd (2013), heeft zij jarenlang juridisch advies gegeven vanuit haar eigen juridische advieskantoor. Zij geeft ook regelmatig lezingen en doceert op deze rechtsgebieden.
Iaira werkt met praktische problemen, zoals koop en verkoop, aansprakelijkheid of eigendomsgeschillen, algemene voorwaarden voor een dierenbedrijf, maar ook om beleid en overheid of zelfs strafrecht. Het gaat hier niet om de filosofie over rechten van het dier, maar om het juridische mijnenveld rond het houden van dieren waar dierenarts, ondernemer en dierenhouder mee te maken krijgen.

Je kunt geen dierenadvocaat worden zonder ‘iets’ met dieren te hebben. Die gedrevenheid toont zich al in de keuze voor deze specialisatie in dit vak. Ze heeft ook nog een nevenfunctie als docent gerechtelijke diergeneeskunde aan de UU. Ze houdt vele lezingen en publicaties over dieren en recht. Bovendien heeft ze twee kansloze asielhonden, een uit Nederland en een uit Moskou. Als ze niet met deze twee ergens buiten is, dan stort ze zich op haar passie voor muziek, haar daktuin of een goed boek of film.

Specialisme: Iaira Boissevain

Iaira is gespecialiseerd op de volgende rechtsgebieden:

  • Familie
  • Financieel

Iaira werkt voor de volgende soort klanten: particulier, zakelijk

Join the discussion

Menu

0
Je winkelwagen