Klaagschrift Verzoek Opheffing Inbeslagname OvJ

4,95

Verzoek aan de rechtbank tot teruggave van in beslag genomen goederen of geld. Formeel noem je dit verzoek een klaagschrift. Je gebruikt het als jouw spullen, naar jouw mening, ten onrechte in beslag zijn genomen. Je vraagt ook om vergoeding van de kosten van deze procedure.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Opheffing inbeslagname

Een verzoek aan de rechtbank tot teruggave van in beslag genomen goederen. Tevens een verzoek tot betaling van de kosten om deze procedure te voeren. Het in beslag nemen van goederen moet een doel dienen. Dat doel is belangrijk, want het eigendomsrecht is een belangrijk grondrecht in onze samenleving. Dat eigendomsrecht wordt doorkruist met inbeslagname.
Het kan ook heel goed zijn dat jouw spullen in beslag zijn genomen bij een ander, die wel verdacht werd, maar dat jij daar niets mee te maken hebt. Bijvoorbeeld omdat je iets had uitgeleend aan iemand die verdachte is, of omdat je iets verkocht hebt onder eigendomsvoorbehoud.
Als het goederen zijn die je niet mag bezitten, zoals wapens of drugs, dan zullen ze niet worden terug gegeven.

Wat je zelf moet opnemen in het klaagschrift

Je moet aangeven welke goederen het zijn. Je vraagt directe afgifte.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • rechtsgrond;
  • omschrijving goederen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Logo Openbaar MinisterieTijdens een opsporingsonderzoek worden regelmatig goederen of geldsommen in beslag genomen. Dat kan in het belang van het onderzoek zijn of als bijkomende straf. Zo worden scooters, auto’s, hennepplanten en geldbedragen in beslag genomen. Jij kunt verzoeken tot teruggave. Dat kan omdat er geen reden is de goederen langer in beslag te houden. Het kan ook zijn dat je de eigenaar bent (leasemaatschappij) en niets met het strafbare feit van doen heeft.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Klaagschrift Verzoek Opheffing Inbeslagname OvJ” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...