Klokkenluidersregeling

Reglement om veilig de klok te kunnen luiden

 25,00 excl. btw

Een klokkenluidersregeling geeft de regels weer op welke manier een klokkenluider zijn informatie kwijt kan. Het geeft een interne procedure ter bescherming. Dat is nodig omdat bij de melding vaak andere regels in het bedrijf worden geschonden. Dit model is een goed uitgangspunt.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Klokkenluidersregeling

Een klokkenluidersregeling geeft de regels weer op welke manier een klokkenluider zijn informatie kwijt kan. Het verschaft bescherming aan de klokkenluider. Door een regeling op te stellen maak je het mogelijk dat mensen hun informatie delen.

De regeling moet duidelijkheid bieden hoe de organisatie hier mee om zal gaan. Ook geeft het de klokkenluider een duidelijke weg hoe die zijn verhaal kwijt kan. Als je een non-profit instelling bent dan moet je Raad van Commissarissen in dit document vervangen door Raad van Toezicht.

Wat moet je zelf invullen

Het is een uitgebreid model. Je moet de inhoud bespreken met de werknemersvertegenwoordiging. Daarna kan je het document aanpassen aan je eigen organisatie.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Wijze van melden van misstanden;
  • Waarborgen van geheimhouding;
  • Benoemen van rol van diverse instanties in bedrijf.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Klokkenluiders geven informatie over (vermeende) misstanden in een organisatie. Vaak moeten zij daarbij eerder afgesproken regels overtreden. De klokkenluider moet beschermd worden na het afgeven van de informatie. Een klokkenluidersregeling of klokkenluiderscode geeft handvaten.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Reglement

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Klokkenluidersregeling” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht...