Kwijtschelding vordering in rekening-courant

 12,95

(1 review)

De DGA heeft een vordering op zijn bv. De BV kan die echter niet aflossen. Zowel zakelijk als privé kan het dan verstandig zijn om de lening kwijt te schelden. Dat moet dan juridisch wel goed vastleggen, daarvoor gebruik je deze modelovereenkomst.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Kwijtschelding vordering op BV in rekening-courant

Een bv heeft geld geleend van zijn directeur grootaandeelhouder (DGA). De lening is een aparte lening of een rekening-courant. De bv beschikt niet over de middelen deze schuld nog af te lossen. De bv heeft ook geen mogelijkheden om op afzienbare termijn deze schuld af te lossen. De geldverstrekker, die ook aandeelhouder is, scheldt de schuld kwijt.

Wat moet je zelf opnemen in dit contract

Je moet zelf de bedragen invullen en de reden van kwijtschelding op te nemen. Neem zoveel mogelijk de feiten van de lening over, ingangsdatum, rente, hoogte huidige hoofdsom.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • omschrijving schuld;
  • omschrijving reden dat niet kan worden afgelost;
  • kwijtschelding.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Door de schuld kwijt te schelden neemt de DGA zijn verlies op de lening. Fiscaal stond de lening bij de DGA als onderdeel van zijn vermogen, meestal in Box 3. Na kwijtschelden is de lening voor de IB heffing verdwenen. De vermogenspositie van de BV wordt hier beter door, hetgeen in het belang van de DGA is.
Let op dat bij dit soort transacties de fiscus goed mee zal kijken. De transactie moet op zakelijke gronden gebaseerd zijn.
Voor de lening was een aparte leningovereenkomst tussen de DGA en de BV noodzakelijk, die is ook beschikbaar via deze website.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Bestemd voor

Besloten vennootschap

Reviews

1 review voor Kwijtschelding vordering in rekening-courant

  1. Herbert van Daele

    Ik heb gebeld en gevraagd of deze kwijtschelding ook kan worden gebruikt tussen twee bv’s. Dat bleek mogelijk. Ik ben vriendelijk te woord gestaan. Tip is om dit in de tekst productomschrijving duidelijker aan te geven.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...