Licentieovereenkomst Domeinnaam, Handelsnaam of Merk

 26,95

(2 reviews)

Een overeenkomst waarbij de eigenaar van naar keuze een merk, handelsnaam en domein deze aan een ander in licentie geeft. Zo behoudt je als eigenaar de rechten, maar krijg je inkomsten omdat iemand anders deze kan gebruiken. Je kan naar keuze een dergelijk recht exclusief in licentie geven of aan verschillende partijen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Licentieovereenkomst voor een merk of domein

Een overeenkomst waarbij de eigenaar van een merk, handelsnaam of domein deze aan een ander in licentie geeft. Op deze wijze houdt de eigenaar controle over de invulling van het domein en het gebruik van het merk. Belangrijk voordeel is ook dat je naar keuze een exclusieve licentie kan geven, maar ook kan kiezen om die aan verschillende partijen te geven.
Indien niet al deze rechten van toepassing zijn kun je deze eenvoudig verwijderen zonder de structuur van de overeenkomst te verstoren.
De licentiegever is verplicht om het merk, domein, handelsnaam geldig geregistreerd te houden en op te treden tegen inbreuk.

Wat je zelf moet regelen in deze overeenkomst

Natuurlijk moet je duidelijk opnemen welke rechten je bezit en welke je in licentie wilt geven. De overeenkomst verbiedt de licentiegever zelf nog gebruik te maken van de rechten. Dit is een bepaling die je kunt verwijderen. Je moet ook een keuze maken voor de wijze waarop de vergoeding wordt opgebouwd.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • bepaling van merk, handelsnaam en domein;
 • verplichtingen van de eigenaar;
 • wijze waarop aanpassingen kunnen worden gevraagd;
 • gevolgen van faillissement bij een van de partijen;
 • mogelijkheid te beëindigen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De eigenaar van intellectuele rechten kan deze in licentie geven aan een ander. Bovengenoemde rechten vormen samen de kern van een onderneming naar de buitenwereld. Door een licentie op deze rechten te verlenen kan bijvoorbeeld op eenvoudige manier een ander onder deze naam zaken gaan doen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

 • Merklicentie;
 • Domeinlicentie;
 • Handelsnaamlicentie.

Een licentie kan je ook aan verschillende partijen geven. Bijvoorbeeld bij een franchiseovereenkomst hebben alle deelnemers het recht om een bepaald merk en naam te gebruiken.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

2 reviews voor Licentieovereenkomst Domeinnaam, Handelsnaam of Merk

 1. J.M.F. Prinsen

  Bedankt voor deze uitstekende modelovereenkomst tegen lage kosten.

 2. Bert Apeldoorn

  Snel en eenvoudig geregeld. Document is voor zover ik kan vaststellen goed.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...