Melding Betalingsonmacht Belastingdienst

 0,00

Voorbeeldbrief om een Melding Betalingsonmacht naar de Belastingdienst te sturen. Daarin meld je dat de organisatie niet in staat is om aan zijn betalingsverplichting te voldoen. Dit moet je goed doen om persoonlijke aansprakelijkheid te voorkomen.

Slim en snel geregeld.

Melding betalingsonmacht

Gratis Melding Betalingsonmacht Belastingdienst. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Melding betalingsonmacht

Je stuurt een brief aan de Belastingdienst als jouw organisatie niet in staat is om aan zijn betalingsverplichting te voldoen. Dit heet een Melding Betalingsonmacht. Hiermee geef je aan dat je mogelijk niet in staat bent belasting en/of premies te betalen.

Hiermee verklein je als bestuurder het risico dat je persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld. Je moet de melding binnen 2 weken nadat je de aanslag had moeten betalen indienen. Op het ondernemersplein van de KvK vind je meer informatie.

Let op: de Belastingdienst heeft inmiddels een eigen PDF-formulier om melding te doen. Die kun je hier downloaden, maar je kunt ook nog steeds onze gratis voorbeeldbrief gebruiken.

Wat moet je zelf invullen

Vul zelf in aan welke Inspecteur van de Belastingen je de brief gaat versturen. Het adres staat boven iedere aanslag die je hebt ontvangen. Ook moet je duidelijk onderbouwen waarom je niet kunt betalen. Het is verstandig om aan te geven op welke termijn je wel denkt te kunnen betalen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Formele gegevens van bestuurder(s);
  • Benoeming aanslagen die niet betaald kunnen worden.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij het niet kunnen betalen van belastingen loop je een risico. Als je niet tijdig een Melding Betalingsonmacht doet kun je als bestuurder persoonlijk aansprakelijk zijn. Een eenvoudige mededeling dat je over onvoldoende liquiditeiten beschikt is niet afdoende. Je dient de aanvraag met zoveel mogelijk onderbouwing te versturen.

Als de melding niet aan de eisen voldoet, kan de brief als niet ingediend worden beschouwd. De Belastingdienst heeft een lichter bewijs nodig dan andere partijen. Op grond van de Wet Bestuurdersaansprakelijkheid (WBA) is het voldoende als zij aantonen dat je niet tijdig hebt gemeld. Voorkom problemen en zorg dus dat je op tijd bent.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Melding Betalingsonmacht Belastingdienst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...