Notulen AVA Bestuurder bij Ontstentenis en Belet

 11,95 14,95

Met dit aandeelhoudersbesluit wijs je op voorhand een tijdelijk bestuurder aan. Die kan de zaak tijdelijk overnemen en besluiten nemen in geval van ernstige ziekte of andere calamiteiten. Iedere ondernemer zou dit besluit moeten nemen, omdat anders het bedrijf in één klap tot stilstand kan komen. Verkrijgbaar in Nederlands en Engels.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Ontstentenis en belet

In een bv met slechts 1 aandeelhouder/bestuurder moet je een tijdelijke bestuurder aanwijzen. Deze treedt in functie bij ernstige ziekte, overlijden, verdwijning of andere onmogelijkheid voor de bestuurder om zijn functie uit te oefenen. Dit besluit heet in oubollig taalgebruik vervanging bij ontstentenis en belet.

De bestuurder die je aanwijst moet iemand zijn die je goed kent en kunt vertrouwen. Dit kan je partner, accountant of een familielid zijn. Onder normale omstandigheden zal die persoon de functie nooit hoeven uit te oefenen. Voor Nederlandse bv’s waar Engels de voertaal is, kun je ook voor onze notulen door een beëdigd vertaler kiezen.

Onze Notulen AVA Bestuurder bij Ontstentenis en Belet zijn ook in het Engels verkrijgbaar.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf de naam en geboortedatum van de tijdelijk bestuurder opnemen. Verder vul je de namen van de aanwezigen, datum en plaats in. Tot slot moet je de notulen ondertekenen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Aandelen aanwezig;
  • Formele constateringen over geldigheid besluit;
  • Aanstellen tijdelijk bestuurder.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Voor een aantal besluiten is het noodzakelijk dat een bv een bestuurder kent. Bij overlijden zijn dat de erfgenamen van de aandeelhouder(s). Bij ernstige ziekte of langdurige afwezigheid kan de bestuurder ook geen besluiten nemen. Denk bijvoorbeeld aan een hartaanval of beroerte.

De statuten van de meeste bv’s voorzien in de mogelijkheid om een tijdelijk bestuurder aan te wijzen. Inherent aan de reden voor het besluit, is het verstandig dit vooraf te nemen. Deze modelnotulen aanwijzing van een bestuurder bij ontstentenis en belet voorziet in de vastlegging van dit besluit.

Bestand

Word-document

Soort

Notulen

Taal / Language

Nederlands, Engels

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Notulen AVA Bestuurder bij Ontstentenis en Belet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BV Compleet Bundel
124,95

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht met...