Notulen AVA Ontslag en Benoeming Bestuurder

6,9512,50

De benoeming van een directeur door de aandeelhouders van een BV. Modelnotulen van een algemene vergadering van aandeelhouders. De benoeming van een directeur is een formeel besluit dat genomen moet worden door de aandeelhouders. Dat besluit moet goed vastgelegd worden in notulen. Verkrijgbaar in Nederlands en Engels.

Nederlands
Engels
Nederlands & Engels (20% korting)

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Benoeming bestuurder

Notulen van een algemene vergadering van aandeelhouders, de AVA, waarbij een directeur wordt ontslagen en gelijk de nieuwe benoeming bestuurder. Bij een BV benoemen de aandeelhouders de directie. Dat is zelfs het geval in een BV met maar één aandeelhouder. Ook dan moet er een formeel besluit komen van de aandeelhouder om zichzelf tot directeur te benoemen (de directeur-grootaandeelhouder). Dit vindt gebruikelijk plaats bij de oprichting van de BV, zo niet dan is er een apart besluit nodig. Voor Nederlandse BV’s waar Engels de voertaal is, kun je voor onze notulen door een beëdigd vertaler kiezen.

These Minutes GMS Appointment and Resignation of a Director are also available in English for Dutch Ltd’s.

Document

Wat je zelf invult in de notulen

Je moet zelf de naam en geboortedatum van de directeur opnemen. Ook moet je zelf de namen van de aanwezigen, aandeelhouders, datum en plaats opnemen. Tot slot moet je de notulen ondertekenen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Algemene bepalingen over de vergadering;
  • Datum van aanvaarding ontslag;
  • Decharge voor bestuur;
  • Datum aanstelling nieuwe directie.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De opvolging van de ene bestuurder door de andere. Het ontslag en de benoeming van een nieuwe bestuurder. Je kan de notulen ook gebruiken voor de enkele benoeming van een directeur. Wij hebben aparte notulen voor de benoeming van een commissaris.

Het is aan te bevelen om direct ook een aandeelhoudersbesluit te nemen voor noodgevallen. Je benoemt een reserve-bestuurder, vervanging bij ontstentenis en belet zoals dat heet. Die kan dan handelen als de reguliere bestuurder niet in staat is besluiten te nemen. Bijvoorbeeld doordat de bestuurder een ongeluk of ernstige ziekte heeft gehad.

Bestand

Word-document

Soort

Notulen

Taal / Language

Nederlands, Engels, Nederlands & Engels (20% korting)

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Bestemd voor

Besloten vennootschap

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Notulen AVA Ontslag en Benoeming Bestuurder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete set voor je BV

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht met...