Ontbinding VOF

 24,95

Jullie willen de VOF opheffen. Niemand heeft behoefte aan voortzetting, dus wordt er een contract Ontbinding VOF opgesteld. Daarin staan afspraken over hoe en wanneer jullie uit elkaar gaan. Hoe ziet de procedure er uit, wanneer wordt er betaald en wat wordt er gedaan als er nog lijken uit de kast komen? Dit kun je beter op schrift zetten. Dat voorkomt onduidelijkheid en eventuele conflicten.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

VOF opheffen

Jullie hebben besloten om helemaal te stoppen met de VOF. Geen van de deelnemers wil de vennootschap onder firma voortzetten. Dat wil zeggen dat jullie moeten regelen hoe jullie uit elkaar gaan. Dat leg je vast in deze Overeenkomst Ontbinding VOF. Hierin worden afspraken gemaakt dat een eindbalans wordt opgesteld waarin de schulden en bezittingen in kaart worden gebracht. Vervolgens wordt het saldo verdeeld en de VOF bij de KvK uitgeschreven.

Wat je zelf moet regelen in deze overeenkomst

De namen van de vennoten, dat zijn er hier twee, maar je kan eenvoudig personen toevoegen. De gegevens over de vennootschap. De wijze van betaling en verdeling van activa en geld. Jullie moeten ook besluiten of jullie nog iets willen regelen over toekomstige concurrentie van de oude VOF. Besluiten of jullie nog een bedrag reserveren voor vorderingen die pas later bekend worden.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Gegevens over de VOF;
  • Datum van staken;
  • Wijze van opstellen jaarstukken;
  • Regelen van taken.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Zoals je bij het starten van een VOF een contract moet maken, zo is het aan te raden dat ook bij ontbinding van de VOF te doen. Alleen dan heb je met elkaar duidelijk wat er geregeld en afgesproken is. Juist omdat je elkaar niet direct meer nodig hebt is er minder loyaliteit. Daarom regel je de zaken goed met dit contract.

Belangrijk is om na te denken of je niet een bedrag moet reserveren voor lijken in de kast. Bijvoorbeeld een naheffing van de belastingdienst die pas na opheffing bekend is. Let op: Er is een aparte overeenkomst Uittreden Vennoot VOF voor als één van beide het bedrijf wil voorzetten.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Ontbinding VOF” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...