Optieverklaring Koop Onroerend Goed

6,95

Optieverklaring voor eventuele aankoop van een huis. De verkoper geeft een potentiële koper een tijdje het recht om een onroeend goed te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Optie koop onroerend goed

koophuisEen optieverklaring voor eventuele aankoop van een koophuis. Geeft gedurende enkele dagen de potentiële koper het recht om de woning te kopen voor een bepaalde prijs. Dit is iets anders dan de bedenktijd bij de aankoop van een huis. Daar heeft de koop al plaatsgevonden. Bij een optie is juist nog geen koopovereenkomst.

Wat je zelf moet invullen in deze overeenkomst

Je moet zelf de voorwaarden van de optieovereenkomst invullen. Denk aan de gegevens van het object, de looptijd en de koopprijs.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • omschrijving adres van het pand;
  • koopsom;
  • looptijd van de optie.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een koopoptie biedt het recht om later over te gaan tot koop tegen de voorwaarden en prijs zoals genoemd in de koopoptie. De optieverklaring is het contract dat de optie beschrijft.
Het woord optie is letterlijk “een mogelijkheid”. Je kan bepalen dat er een vergoeding verschuldigd is voor de optie, bijvoorbeeld als de koop niet door gaat.
De koopoptie is een recht dat past als ver huizenmarkt heel ruim is. In een overspannen huizenmarkt hebben de verkopers geen behoefte aan het verstrekken van opties.

Bestand

Word-document

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Optieverklaring Koop Onroerend Goed” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Set voor verhuur vastgoed

Voor de verhuur van een onroerend goed heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 10 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...