Overbruggingskrediet in Rekening-courant i.v.m. Aankoop Woning

24,95

Overbruggingskrediet van een DGA met zijn eigen BV. De directeur heeft een nieuw huis gekocht, maar het oude is nog niet verkocht, of de verkoopsom is nog niet binnen. De BV heeft wel geld, dus die geeft een tijdelijke lening. Dat soort leningen moet je fiscaal goed onderbouwen. Deze overeenkomst bevat alle belangrijke bepalingen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Overbruggingskrediet bij eigen BV voor aankoop woning

koophuisOverbruggingskrediet dat de BV verstrekt bij de aankoop van een nieuw huis door de DGA. Op het moment van aankoop van een nieuwe woning is het bestaande eigen huis nog niet verkocht. Althans de verkoopopbrengst is nog niet ontvangen. Het eventuele gat dat tussen financiering nieuwe en bestaande woning ontstaat wordt met deze financiering overbrugd. Je kan dat makkelijk met je eigen BV regelen als er voldoende liquide middelen aanwezig zijn. Bij een bank is dit meestal lastig te financieren in verband met eisen van zekerheid en inkomen.

Wat je zelf moet regelen in de overeenkomst

Je moet aangeven wat de eerste hypotheek is, wat het tweede object gaat zijn. Ook natuurlijk het bedrag waarvoor dit krediet is en de rente die je afspreekt.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • object van de hypotheek;
  • rente;
  • verplichting tot aflossen, zodra eerste huis verkocht is;
  • bepalingen over directe opeisbaarheid;
  • positief/negatief verklaring hypotheek.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Je hebt een nieuwe woning gekocht, maar de oude nog niet verkocht, althans je hebt de koopsom nog niet ontvangen. In je BV heb je voldoende liquide middelen om dit even op te vangen. Daarom sluit je als directeur een tijdelijke overbruggingskrediet met je eigen BV. Dat is het voordeel van je eigen BV hebben. Omdat je dat soort afspraken zakelijk moet opzetten, hebben wij dit contract gemaakt. Hiermee zorg je voor de juiste afstand tussen privé en zakelijk, bij een overbruggingskrediet.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Bestemd voor

Besloten vennootschap

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Overbruggingskrediet in Rekening-courant i.v.m. Aankoop Woning” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...