Overeenkomst Fiets met Hulp Werkgever

24,95

Een contract waarbij de werkgever de werknemer een lening verschaft. Met dat geld koopt de werknemer een fiets. De lening lost de werknemer af door verrekening met de woon-werkbijdrage. Een goed contract dat dit helemaal vastlegt. Fiscaal is het toegestaan om renteloos geld te lenen aan de werknemer.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Fiets van de zaak

Lening tussen werkgever en werknemer voor de aanschaf van een fiets. De werknemer koopt een fiets. De werkgever leent de koopsom aan de werknemer. De werkgever betaalt de werknemer een maximale woon-werkvergoeding. Die vergoeding wordt gebruikt voor de aflossing van de lening. Zo kan op korte termijn de lening worden afgelost.

De werknemer lost af met de dagelijkse kilometervergoeding. De fiets is eigendom van de werknemer. Vertrekt de werknemer, dan moet die het restant van de lening aflossen. Fiscaal mag de werkgever de lening rentevrij aanbieden aan de werknemer. Dit is een aanvulling op een bestaande arbeidsovereenkomst. In deze opzet blijft de fiets buiten de Werkkostenregeling.

Wat je zelf moet regelen in dit contract

Rekenmachine

De opbouw van de kosten van de fiets of e-bike. De uiterlijke datum waarop de lening moet zijn afgelost. Er is bewust geen hoogte van de kilometervergoeding opgenomen. Die kan dan fluctueren met de maximaal vrijgestelde bijdrage.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Prijs van de aanschaf en aanvullende kosten;
  • Wijze waarop werknemer gaat aflossen;
  • Extra bepalingen over tussentijds aflossen bij einde arbeidsovereenkomst;
  • Fiscale bepalingen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Werkgever stelt een lening voor de aanschaf van een fiets ter beschikking aan de werknemer. Die lening is renteloos. Zo stelt de werkgever de werknemers in staat om in een fiets te investeren. Er komen afspraken in aanvulling op de arbeidsovereenkomst. Dit contract kan ook voor een e-bike of andere speedbike worden gebruikt.

De fiscale regels voor ter beschikking stellen van spullen zijn gewijzigd met de invoering van de Werkkostenregeling (WKR). Vanaf 2020 kunnen werkgevers een fiets van de zaak ter beschikking stellen. Vergelijkbaar met een auto van de zaak heeft de werknemer een fiscale bijtelling van 7% van de cataloguswaarde. Meestal lopen die regelingen via een leaseconstructie. Deze regeling is een alternatief. Hiermee koopt de werknemer zelf de fiets. Zo is er geen sprake van een extra bijtelling en ook veel minder administratie.

Fiets is een ruim begrip voor deze regeling. Alle voertuigen die deels door spierkracht worden voortbewogen zijn een fiets. Dat wil zeggen dat je de regeling ook kan gebruiken voor een bakfiets, elektrische fiets, speed pedelec of andere variant.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Overeenkomst Fiets met Hulp Werkgever” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete set voor HRM

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 24 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...