Overeenkomst tot Overdracht Merk, Handelsnaam en Domein

26,95

(1 review)

Modelovereenkomst voor de verkoop van naar keuze een merk, domein en handelsnaam. Je kan deze rechten verkopen en leveren. De overeenkomst is te gebruiken voor losse rechten of een combinatie van rechten. Zorg dat je de zaak goed vastlegt met dit contract.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Verkoop van een merk, domein en handelsnaam

Je wil een specifiek deel uit je onderneming verkopen. Bijvoorbeeld een website, of een bepaald merk. Dat zijn geen echte producten die je verkoopt. Het zijn juridisch gezien intellectuele eigendommen. Een merk of handelsnaam kan je verkopen. Je kan ze ook verhuren, dan blijf je eigenaar maar krijg je ieder jaar een vergoeding. Dat noem je in licentie geven van intellectuele rechten en je hebt er een andere overeenkomst voor nodig. De overdracht van een merk, handelsnaam of domein
Vaak bestaat de mogelijkheid om een bepaalde bedrijfsactiviteit uit te voeren uit de combinatie van de drie genoemde rechten. Je hebt dan het merkenrecht (het exclusieve recht op de naam van het product of dienst), de handelsnaam en de domeinnaam.

Wat je zelf in moet vullen in dit contract

Natuurlijk moet je de gegevens van de koper en de verkoper opnemen. Let hierbij wel op dat de rechten die je verkoopt ook juist op de verkoper staan geregistreerd. Dus staat het merk op de holding, dan moet ook de holding verkopen en leveren. Het kan dus ook zijn dat je hierdoor verschillende verkopers hebt. De koper moet ook de juiste organisatie opgeven, waar hij de rechten op wil registreren.
Het is mogelijk in de overeenkomst een keuze te maken tussen de verschillende rechten zonder de structuur van de overeenkomst aan te tasten. Bijvoorbeeld omdat je geen merk hebt gedeponeerd. De koopsom bestaat uit een bedrag ineens en voor het merkgebruik een vergoeding per verkocht artikel. Deze vergoeding per artikel kan worden gewijzigd, dan moet ook artikel 7 worden aangepast.
Vanaf het moment dat de koopsom door koper is voldaan verbindt verkoper zich te onthouden van het gebruik van de rechten in de Benelux. Het is aan koper verboden om de waren waarop de overgedragen rechten betrekking hebben te exporteren naar andere landen dan de Benelux landen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • omschrijving van de rechten;
  • vrijwaringen door verkoper;
  • beperking rechten koper;
  • bepaling koopsom.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De overdracht van een deel van een onderneming kan ook plaatsvinden door de intellectuele eigendommen over te dragen. Zoals in dit geval waarbij de merkenrechten en de eventuele handelsnaam en domeinnaam worden overgedragen.
Nadat je deze overeenkomst hebt gesloten moet je ook nog andere handelingen uitvoeren om hem te kunnen effectueren. De handelsnaam moet overgeschreven in het handelsregister. Een merk moet overgeschreven in het merkenregister bij het Benelux Merkenbureau. Een domein moet overgeschreven bij de SIDN.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 review voor Overeenkomst tot Overdracht Merk, Handelsnaam en Domein

  1. Ruud

    Compleet en goede prijs/kwaliteit. Je moet wel zelf enige kennis in huis hebben om het goed in te kunnen vullen.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles voor overname BV

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...