Kantooradres
Overeenkomst waarbij een gebruiker een kantooradres huurt zonder kantoorruimte. De dienstverlener levert naast het adres ook eventuele diensten zoals gedeelde bureaus, telefoonservice of vergaderruimtes. De ondernemer heeft op deze manier een formeel kantooradres. Het is ook mogelijk om op deze manieren verschillende adressen in Nederland te hebben.
Wat je zelf moet opnemen in de overeenkomst
De feitelijke gegevens van het adres. Eventuele aanvullende opties moeten zelf opgesteld in een bijlage bij de overeenkomst komen.
Samenvatting
Bevat bepalingen over:
- Duur van de overeenkomst;
- Wijze van opzeggen;
- Omschrijving van adres.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Co-working spaces, gedeelde kantoorruimtes, het past allemaal in een trend. Minder persoonlijke bezittingen en meer delen van zaken. Daarbij gebruik je alleen dat wat je op dat moment nodig hebt. Naar buiten heeft de onderneming een vestigingsadres. Ondernemers stellen het vaak op prijs dat zij een apart kantooradres hebben. De aanbieders van deze service, business centres, moeten een overeenkomst maken. Deze is nodig om duidelijk te maken welke diensten worden afgenomen. De overeenkomst is nadrukkelijk geen huurovereenkomst kantoorruimte. Er is dus ook geen huurbescherming. De gebruiker is geen huurder, maar neemt een dienst af. Een iets verdergaande variant is die waarbij je kantoorruimte met elkaar deelt.