Verzoek Verlaging Gebruikelijk Loon geen Financiële Ruimte

0,75

Gratis voorbeeldbrief aan de Belastingdienst met het verzoek verlaging gebruikelijk loon geen financiële ruimte. Er is niet voldoende winst voor het gebruikelijk loon. Je moet dit vooraf melden bij de belastingdienst om problemen zoals een naheffing te voorkomen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Verlaging gebruikelijk loon

RekenmachineVerzoekschrift aan de belastinginspecteur tot verlaging van het gebruikelijke loon. Het gebruikelijk loon is een loon dat de directeur grootaandeelhouder uit de BV moet halen als salaris. Als er niets is, dan kan je ook niets betalen als salaris. Het gebruikelijk loon is er niet om ondernemers in problemen te brengen. Het gebruikelijk loon is er om te zorgen dat er geen belastingontwijking plaats zal vinden. Het is dan ook logisch dat als jouw bedrijf niet voldoende winst maakt, dat je dan ook geen gebruikelijk loon zal uitkeren.
Van deze brief zijn 3 varianten:
– verzoek verlaging gebruikelijk loon starters;
– verzoek verlaging gebruikelijk loon geringe winst (dit document);
– verzoek verlaging gebruikelijk loon, omdat het gebruikelijk loon lager ligt in deze sector of voor vergelijkbare beroepen.

Wat je zelf moet opnemen in dit document

Je moet zelf aangeven waarom er niet voldoende financiële ruimte is. Bij voorkeur geef je ook een prognose voor de toekomst. Zo heeft de inspecteur het idee dat je wel een serieus bedrijf bent.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • verzoek verlaging of nihilstelling;
  • een opstelling waarmee je winst en/of verlies laat zien;
  • aanbod later alsnog gebruikelijk loon te betalen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het gebruikelijk loon is een bedrag dat jaarlijks wordt vastgesteld door De Belastingdienst. Het ligt iets boven de 40.000 euro. De regeling is gemaakt om te voorkomen dat een DGA geen loon zou ontvangen terwijl er in de BV wel geld is. Ontvangt de DGA namelijk geen of weinig loon, dan komt hij mogelijk voor bepaalde belasting toeslagen in aanmerking. Bovendien kan dan geld uit de BV worden gehaald met een dividenduitkering. Daarop zijn lagere belastingtarieven van toepassing dan de hoge schijf in de Inkomstenbelasting.
Je kan verzoeken om een verlaging van het gebruikelijk loon of om zelfs helemaal geen loon uit te hoeven keren.
Je biedt natuurlijk aan dat je zodra dat mogelijk is je wel een loon gaat betalen aan jezelf. Dat is logisch omdat je natuurlijk geen bedrijf bent begonnen om er niets aan te verdienen.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Bestemd voor

Besloten vennootschap

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Verzoek Verlaging Gebruikelijk Loon geen Financiële Ruimte” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete set voor je BV

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht met...