Verzoek verlaging Gebruikelijk Loon Startende DGA

 0,75

Een model van het verzoek aan De belastingdienst om akkoord te gaan met een lager loon. Je bent een startende ondernemer en je hebt niet voldoende middelen. Je kan dus niet het fiscaal gebruikelijk loon uitbetalen. Het verzoek wordt standaard goedgekeurd, tenzij je het heel slecht hebt opgesteld. Maar met deze gratis brief gaat het lukken.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Verlaging gebruikelijk loon starter

RekenmachineEen verzoekschrift aan de belastinginspecteur. Op grond van de fiscale regelgeving moet de directeur groot aandeelhouder (DGA) een gebruikelijk loon betaald krijgen uit de BV.
Logo belastingdienst fiscusHet verzoek tot verlaging van het fiscale gebruikelijke loon voor een startende DGA. In dit geval stuur je de brief als startende ondernemer. Bij een startende ondernemer is er meestal niet direct voldoende winst om het “gebruikelijke” loon uit te betalen. Daarom vraag je om verlaging.

Wat moet je zelf opnemen in dit verzoekschrift

Je geeft in een prognose gelijk aan hoe de cijfers voor komend jaar er uit gaan zien. Ook geef je de gegevens van het bedrijf aan.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • verzoek verlaging of nihilstelling;
  • uitleg dat je als startende ondernemer niet voldoende middelen hebt;
  • aanbod later alsnog gebruikelijk loon te betalen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het gebruikelijk loon is een bedrag dat jaarlijks wordt vastgesteld door De Belastingdienst. Het ligt iets boven de 40.000 euro. De regeling is gemaakt om te voorkomen dat een DGA geen loon zou ontvangen terwijl er in de BV wel geld is. Ontvangt de DGA namelijk geen of weinig loon, dan komt hij mogelijk voor bepaalde belastingtoeslagen in aanmerking. Bovendien kan dan geld uit de BV worden gehaald met een dividenduitkering. Daarop zijn lagere belastingtarieven van toepassing dan de hoge schijf in de Inkomstenbelasting.
Je kan verzoeken om een verlaging van het gebruikelijk loon of om zelfs helemaal geen loon uit te hoeven keren.
Je biedt natuurlijk aan dat je zodra dat mogelijk is je wel een loon gaat betalen aan jezelf. Dat is logisch omdat je natuurlijk geen bedrijf bent begonnen om er niets aan te verdienen.
Van deze brief zijn 3 varianten:
– verzoek verlaging gebruikelijk loon starters (dit document);
– verzoek verlaging gebruikelijk loon geringe winst;
– verzoek verlaging gebruikelijk loon, omdat het gebruikelijk loon lager ligt in deze sector of voor vergelijkbare beroepen.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Bestemd voor

Besloten vennootschap

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Verzoek verlaging Gebruikelijk Loon Startende DGA” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BV Compleet Bundel
124,95

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht met...