Brief aan Ex-partner Aankondiging Indexering Alimentatie

 0,00 excl. btw

Aankondiging met een brief van de jaarlijkse wijziging van de alimentatie door de indexering. Je bent niet verplicht om een brief te sturen, maar als geheugensteun kan het geen kwaad. Voor iedereen is dan duidelijk wat de procentuele verhoging is.

Slim en snel geregeld.

Modelbrief rood 2

Gratis Brief aan Ex-partner Aankondiging Indexering Alimentatie. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Indexering alimentatie

Met deze brief vraag je aan je ex om aanpassing van de maandelijkse alimentatie. De jaarlijkse verhoging heet de alimentatie-indexering. De nieuwe alimentatie gaat van rechtswege in per 1 januari van het jaar. Deze brief is niet verplicht, maar wel praktisch. Voor iedereen is duidelijk wat de nieuwe bedragen zijn. Het actuele percentage publiceren wij op onze website.

Wat moet je zelf invullen

Natuurlijk de gegevens van jezelf en van je ex. De berekening van de indexering alimentatie kan op verschillende plekken gratis online. Een goede site is die van het LBIO. Neem de bedragen over in de brief.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Oude alimentatie;
  • Nieuwe alimentatie;
  • Berekening;
  • Vindplaats van de indexering;
  • Korte uitleg.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
In Nederland wordt de alimentatie jaarlijks wettelijk aangepast doormiddel van de indexering alimentatie. Die aanpassing is met een door de minister vastgesteld percentage. Dat percentage is gebaseerd op de inflatie. Ook al is de indexering niet aangekondigd, deze is toch verschuldigd. We noemen dat een verhoging van rechtswege.

Deze brief gaat over de indexering van 1 jaar. Het kan natuurlijk ook zijn dat je de afgelopen jaren nooit een indexering hebt ontvangen. Je kan tot vijf jaar terug die verhoging alsnog opvragen. Daarvoor hebben wij een aparte brief in de databank. Krijg je de verhoging niet, dan hebben we ook een herinneringsbrief.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Ex-partner Aankondiging Indexering Alimentatie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...