Beëindigingsovereenkomst

Een contract tussen twee partijen schriftelijk ontbinden

 10,00 excl. btw

Algemene beëindigingsovereenkomst om een overeenkomst te ontbinden. Beide partijen spreken officieel af dat zij na ondertekening niets meer van elkaar mogen eisen. Let op: voor het beëindigen van een arbeidsrelatie heb je een vaststellingsovereenkomst nodig.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Voorbeeld beëindigingsovereenkomst

Iedere overeenkomst kan door dezelfde partijen ook weer worden beëindigd. Soms gebeurt dat mondeling of per mail, maar dit kan ook officieel met om een beëindigingsovereenkomst.

Soms is in de overeenkomst zelf opgenomen hoe die moet worden opgezegd. Ook daarvan kun je afwijken, zolang beide partijen het daarover eens zijn. Dit is allemaal het gevolg van de basisregel in het contractenrecht dat het partijen vrij staat om onderling afspraken te maken.

Wat moet je zelf invullen

Dit model is algemeen, de overeenkomst die wordt beëindigd moet je invullen en kort beschrijven, het liefst met de datum waarop die werd gesloten en een kopie als bijlage.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Datum einde overeenkomst;
  • Beëindiging uit vrije wil;
  • Geen wederzijdse verplichtingen meer;
  • Achteraf geen recht op schadevergoeding.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Dat partijen altijd weer van een overeenkomst afkunnen is het logische gevolg van de contractsvrijheid. Als je een overeenkomst kan sluiten, dan kan je die ook weer ongedaan maken. Je moet het dan wel eens zijn over. Beëindigen wordt in juridische termen ook wel staken of ontbinden genoemd. Deze overeenkomst wordt daarom ook wel ontbindingsovereenkomst genoemd.

Voor de beëindiging van een arbeidsovereenkomst hebben we een aparte vaststellingovereenkomst. Ook vind je op onze website een officiële brief beëindiging samenlevingsovereenkomst en een overeenkomst ontbinding vof.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Beëindigingsovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...