Arbeidsovereenkomst DGA

Bij je eigen bv als werknemer in dienst treden

 25,00 excl. btw

(3 reviews)

Degelijke model arbeidsovereenkomst DGA incl. onkostenvergoedingen. Bevat afspraken tussen een directeur-grootaandeelhouder en zijn eigen BV. Alle benodigde bepalingen die door de Belastingdienst, en ook door een boekhouder of accountant worden vereist, zijn opgenomen.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2023.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Arbeidsovereenkomst DGA bij eigen BV

Een directeur-grootaandeelhouder, ook wel statutair bestuurder, moet een arbeidsovereenkomst opstellen met zijn eigen BV. Het is een vreemde situatie, omdat degene die het contract ondertekend dezelfde is als waarmee het gesloten wordt. Deze arbeidsovereenkomst DGA levert een bewijs voor de Belastingdienst dat je in dienst bent bij je eigen vennootschap.

Tip: Bestel dit contract als onderdeel van onze BV Compleet Bundel.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van de DGA en de BV in. Kijk in de statuten wie bevoegd is om namens de BV te tekenen. In de overeenkomst staan twee verzekeringen. De ene is een arbeidsongeschiktheidsverzekering. De andere is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Als je die niet wilt, kun je artikel 7 en 8 schrappen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Persoonlijke en bedrijfsgegevens;
 • Beloning;
 • Onkostenvergoeding;
 • Auto en reiskosten;
 • Verzekeringen;
 • Geheimhouding.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De Belastingdienst, aandeelhouders en samenwerkingspartners eisen dat er een arbeidsovereenkomst DGA wordt opgesteld. Die is vergelijkbaar met een arbeidsovereenkomst statutair directeur voor een bestuurder in loondienst is zonder DGA te zijn. Het verschil is dat in deze overeenkomst zo min mogelijk verplichtingen staan. Zo zijn er geen nodeloze bepalingen tegenover de aandeelhouder. Het betreft hier immers dezelfde persoon.

Voor de beloning moet je een Gebruikelijk Loon hanteren, tenzij je daar ontheffing voor hebt aangevraagd. Daarvoor kun je onze modelbrief verlaging gebruikelijk loon gebruiken.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Bestemd voor

Besloten vennootschap

Reviews

3 reviews voor Arbeidsovereenkomst DGA

 1. 67ac7ccadd1771e405737be3751678a5? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Chris Rodenburg

  Ik ben al jaren vaste klant op deze website. Dit is wat mij betreft de beste aanbieder die bovenop de laatste wetswijziging zit.

 2. B91009a2931c7bdcf179ea0ce04f091f? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  G. Spelt

  Ook duidelijk voor als je geen juridische achtergrond hebt, zoals ik.

 3. 45f3b55623eef2c16b94f5e8140feecd? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Thomas Kuhne

  Goed model. Direct na betaling gedownload en ingevuld.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BV Compleet Bundel
€ 125,00

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht met...