Managementovereenkomst

24,95

(2 reviews)

Heb je een holding en wil je dat die in opdracht van (één van) je werkmaatschappij(en) het management voert? Met deze managementovereenkomst leg je alle afspraken en andere extra’s vast. Lees verder en voldoe aan de eisen van de Belastingdienst.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Managementovereenkomst Voorbeeld

Een besloten vennootschap kan het management aan een andere bv overdragen. Met deze managementovereenkomst leg je deze opdracht tussen twee bv’s vast. Voorwaarde is dat de Holding-BV (opdrachtnemer) aandelen heeft in de Werk-BV (opdrachtgever). Doel is dat de holding (moeder) het bestuur over de werkmaatschappij (dochter) gaat voeren.

Na goedkeuring door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) stel je dit contract op. Je hoeft niet naar de notaris.

Wat moet je zelf regelen

Van beide bv’s vul je de naam- en adresgegevens in. Zorg ervoor dat alles klopt en de juiste personen hun handtekening zetten. In de statuten staat wie tekenbevoegd is. Controleer goed. Anders is dit contract per definitie ongeldig.

Zorg ervoor dat de aandeelhouders een besluit hebben genomen. Verwijs naar de notulen van deze aandeelhoudersvergadering. Tot slot vul je een managementvergoeding in.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Bestuur en dagelijkse leiding;
 • Toezicht en controle;
 • Managementvergoeding;
 • Aansprakelijkheid en overmacht;
 • Concurrentiebeding;
 • Geschillen;
 • Duur en beëindiging.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Wettelijk gezien is een managementovereenkomst een overeenkomst van opdracht. In dit geval geeft de dochter de opdracht aan de moedermaatschappij om diens taken uit te voeren. Het is belangrijk dat alle taken goed worden vastgelegd. Dit voorbeeld bevat de belangrijkste afspraken, zoals de bestuurder/werknemer, managementvergoeding, uren en arbeidsrechtelijke voorwaarden.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Bestemd voor

Besloten vennootschap

Reviews

2 reviews voor Managementovereenkomst

 1. K.J.V Duivenvoorde

  Kloppend basisdocument om zelf uit te werken.

 2. R. van de Kerkhof

  Fijne website om als ondernemer voor een redelijke prijs modelcontracten te kopen. Ik heb hier al vaker modellen gedownload en dat was altijd naar tevredenheid. Ga zo door.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete set voor je BV

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht met...