Brief aan Werkgever Aansprakelijkheid Schade tijdens Werktijd

 0,00 excl. btw

Modelbrief die je als werknemer aan je werkgever stuurt als je schade hebt gehad op de werkvloer of tijdens een werkgerelateerde activiteit. Werkgevers zijn aansprakelijk voor schade tijdens werktijd. Met deze brief stel je de organisatie formeel aansprakelijk.

Slim en snel geregeld.

Brief aan werkgever aansprakelijkheid schade tijdens werktijd

Gratis Brief aan Werkgever Aansprakelijkheid Schade tijdens Werktijd. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Verzoek betalen schade tijdens werktijd

Tijdens je werk heb je schade opgelopen. Dat kan letselschade zijn, maar ook beschadiging van je persoonlijke bezittingen. Denk bijv. aan je auto of bril. Deze schade is niet veroorzaakt door jouw eigen schuld. In dat geval is de werkgever aansprakelijk. Je verzoekt hem met deze brief de schade te betalen. De formele brief is ook nodig voor de werkgever om zijn aansprakelijkheidsverzekering aan te kunnen spreken.

Wat moet je zelf invullen

Je moet omschrijven wat er voor schade is, de precieze hoogte van het bedrag hoef je nog niet te weten. Geef duidelijk aan dat de schade onder werktijd, of een activiteit gerelateerd aan het werk hebt, is ontstaan.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Uitleg over de schade;
  • Aansprakelijkheidstelling;
  • Verzoek tot betaling.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Werkgevers zijn aansprakelijk voor schade tijdens het werk. Dit is een wettelijke aansprakelijkheid. De meeste bedrijven zijn daarvoor verzekerd. De schade mag niet je eigen schuld zijn of zijn veroorzaakt door een grove fout aan jouw kant.

De verantwoordelijkheid is niet alleen voor schade ontstaan onder werktijd, maar ook tijdens een personeelsuitje of een training komt voor rekening van de baas. Stoot iemand tijdens een personeelsuitje jouw fototoestel van een tafel? In principe is de werkgever dan aansprakelijk.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werkgever Aansprakelijkheid Schade tijdens Werktijd” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...