Koopovereenkomst Hond

 12,95

Modelcontract voor de (ver)koop van een puppy of volwassen hond. Vul in welk ras en wie de moeder en vader is. Vul ook in of de hond als huis- of fokdier wordt gebruikt. Met deze uitstekende overeenkomst leg je alle afspraken tussen het oude en nieuwe baasje van een (geregistreerde) hond vast.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Koopovereenkomst puppy of (ras)hond

Je wilt een puppy of volwassen hond (ver)kopen. Met deze koopovereenkomst maak je afspraken over de verkooprijs, levering en eigenschappen. Denk aan raskenmerken en gebruik van de hond. Dit is van belang als achteraf onenigheid ontstaat. De verkoper garandeert dat de pup of hond gezond is op het moment van overdracht.

samen akkoordIn deze overeenkomst wordt ook de datum en tijd van overdracht afgesproken. Tot dat moment is het risico voor de verkoper en daarna voor de koper. Het risico wil zeggen dat de hond ziek, gewond of zelfs kan overlijden voordat wordt overgedragen. In dat geval wordt een eventuele aanbetaling terugbetaald.

Wat je zelf moet regelen

De gegevens van de partijen bij de koop van de hond. Zo goed mogelijk omschrijven wat voor ras het betreft, het liefst met kenmerken of een paspoort. Geef aan wat het doel van de koper is, fokken of recreatie.

Samenvatting

Bepalingen over:

  • Koopprijs;
  • Omschrijving hond;
  • Kenmerken en verwachtingen;
  • Gebreken;
  • Risico.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:

De koop of verkoop van een hond kan leiden tot onduidelijkheid. Omdat er soms grote bedragen mee gemoeid gaan, is een overeenkomst noodzakelijk. Belangrijk is dat voor beide partijen duidelijk is wat het doel van de koper is en wat de verkoper wil garanderen. Gaat het om een puppy of om een ras om mee te fokken? Met deze rechtsgeldige koopovereenkomst hond leg je dat schriftelijk vast.

Wat is een koopovereenkomst hond?

Een schriftelijke koopovereenkomst regelt een aantal zaken die je mondeling vaak niet afspreekt. Zeker als je achteraf wilt bewijzen wat er is afgesproken, is een overeenkomst die door beide partijen ondertekend is van belang. De belangrijkste onderwerpen zijn de exacte omschrijving van de puppy, het doel of de verwachting van de koper en het moment waarop het risico overgaat.

Waarvoor gebruik je een koopcontract hond?

Je gebruikt deze overeenkomst in alle gevallen dat je belangrijke zaken wilt regelen. Dus het bedrag dat met de aankoop is gemoeid is hoog. Of je koopt de puppy / hond met een speciaal doel, bijv. om mee te fokken of aan wedstrijden deel te nemen. Dan heb je met dit modelcontract een goed voorbeeld. Zo kan de koper de puppy of volwassen hond achteraf door een dierenarts laten keuren.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Koopovereenkomst Hond” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...