Minutes GMS Absence or Inability to Act

Een vervangend bestuurder bij afwezigheid aanwijzen

 10,00 excl. btw

Met dit aandeelhoudersbesluit wijs je op voorhand een vervanger aan. Die kan tijdelijk besluiten nemen in geval van calamiteiten en langdurig ziekbed. Iedere ondernemer moet dit doen, omdat een bedrijf in één klap tot stilstand kan komen. Verkrijgbaar in Nederlands en Engels.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Ontstentenis of belet

In BV’s moet je een vervanger aanwijzen. Die treedt in functie bij ernstige ziekte, overlijden, verdwijning of andere onmogelijkheid om zijn functie uit te oefenen. Dit besluit heet in oubollig taalgebruik vervanging bij ontstentenis en belet.

De bestuurder die je aanwijst moet iemand zijn die je goed kent en vertrouwt. Dit kan je partner, accountant of een familielid zijn. Onder normale omstandigheden zal die persoon de functie nooit hoeven uit te oefenen.

Our Minutes GMS Absence or Inability to Act are also available in Dutch.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf de naam en geboortedatum van de tijdelijk bestuurder opnemen. Verder vul je de namen van de aanwezigen, datum en plaats in. Tot slot moet je de notulen ondertekenen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Aandelen aanwezig;
  • Formele constateringen over geldigheid besluit;
  • Aanstellen tijdelijk bestuurder.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Voor een aantal besluiten is het noodzakelijk dat een bv een bestuurder kent. Bij overlijden zijn dat de erfgenamen van de aandeelhouder(s). Bij ernstige ziekte of langdurige afwezigheid kan de bestuurder ook geen besluiten nemen. Denk bijvoorbeeld aan een hartaanval of beroerte.

De statuten van de meeste bv’s voorzien in de mogelijkheid om een tijdelijk bestuurder aan te wijzen. Inherent aan de reden voor het besluit, is het verstandig dit vooraf te nemen. Deze modelnotulen aanwijzing van een bestuurder bij ontstentenis of belet voorziet in de vastlegging van dit besluit.

Bestand

Word-document

Soort

Notulen

Taal / Language

Engels

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Minutes GMS Absence or Inability to Act” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...